Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ....ΝΔ

Απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτη Κουρουμπλή,
στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ
«Αντιλαμβάνομαι ως υποχρέωσή μου, τόσο ως απλός πολίτης όσο και ως βουλευτής, την υπεράσπιση του Συντάγματος και των νόμων που ξεκάθαρα καταπατούνται στην περίπτωση της τριετούς προφυλάκισης του Κωνσταντίνου Σακκά. Συγκεκριμένα το άρθρο 6 παρ. 4 του Συντάγματος και το άρθρο 282 και επόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που ορίζουν με σαφήνεια τα ανώτατα όρια προφυλάκισης.
Η Ν.Δ. προσφεύγει στην προσφιλή της τακτική διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, προσπαθώντας να ενοχοποιήσει όσους υπενθυμίζουν τις...

... εγγυήσεις που παρέχει ένα Κράτος Δικαίου και το Σύνταγμα. Καθώς η κυβέρνηση του Μνημονίου χάνει κάθε επίφαση νομιμοποίησης, επιδεικνύει ολοένα και σκληρότερο αυταρχισμό, ευτελίζοντας έτσι το νομικό μας πολιτισμό. Τρανταχτά παραδείγματα αυτής της αντίληψης είναι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι επιστρατεύσεις εργαζομένων και το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην αυταρχική διολίσθηση και στη θεσμική διάβρωση. Έχει διαλέξει πλευρά, είναι με τη Δημοκρατία».