Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Το αιφνιδιαστικό λουκέτο που επέβαλε η κυβέρνηση, χθες Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, αποτελεί πρώτα από όλα πλήγμα στην ίδια τη δημοκρατία. Βάλλει ευθέως κατά της πολυφωνίας, της τοπικής ανάπτυξης, του πολιτισμού και της ιστορικής μνήμης.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν πιστεύουμε, ούτε μία στιγμή, ότι το κλείσιμο της έχει οικονομικά αίτια.
Το «μαύρο» που έπεσε στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς δέκτες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σε μία νύχτα, παρακάμπτοντας την ίδια την Ελληνική κοινωνία και το Κοινοβούλιο, υπερβαίνει και τις σκληρότερες περιόδους της ιστορίας μας.
Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας ήταν πάντα ο...

... πρώτος βράχος πάνω στον οποίο χτυπούσαν τα κύματα του φασισμού και της βαρβαρότητας.
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα επόμενα κύματα χτυπούν κατευθείαν τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών.
Οι εθνικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί είναι περισσότερο απαραίτητοι από ποτέ σε περιόδους εθνικής δυσκολίας. Η περιφέρεια της χώρας μας δέχεται ιδιαίτερο πλήγμα με το κλείσιμο των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, ανάμεσα στους οποίους και η ΕΡΑ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Οι απόδημοι Έλληνες έχουν ήδη εκφράζει την οργή τους για την διακοπή της καθημερινής επικοινωνίας τους με την πατρίδα.
Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός που με συνέπεια υπηρετεί η ΕΡΤ, αποτελεί πλέον είδος πολυτελείας.
Ήδη οι επιτήδειοι έχουν αρχίσει να μοιράζουν τα ιμάτια της ΕΡΤ αρχίζοντας από τα πιο κερδοφόρα κομμάτια του αθλητικού τομέα.
Το ιστορικό αρχείο και το μουσείο της δεν θα είναι πια μέσα στα σχολεία της χώρας.
Από την απόφαση αυτή οι 2.656 απολυμένοι της ΕΡΤ έρχονται να προστεθούν στον ήδη μακρύ κατάλογο των ανέργων.
Για εμάς τους εργαζόμενους προέχει η διατήρηση του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης και ύστερα η απώλεια της εργασίας μας.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα αποφασίσαμε να παραμείνουμε στις θέσεις εργασίας μας, κρατώντας τη φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δυνατή, με κάθε τρόπο.
Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς της Κέρκυρας και ολόκληρης της χώρας, για την αμέριστη συμπαράσταση που έχουν προσφέρει τόσο με την παρουσία τους όσο και τα συγκινητικά μηνύματα τους.
Καλούμε τους πολίτες να συνεχίσουν να αγωνίζονται για μια ΕΡΤ πραγματικά στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού.
Οι εργαζόμενοι οφείλουν να μοιραστούν τον ίδιο αγώνα από όποιο κλάδο και αν προέρχονται.
Να προστατέψουν την περιουσία της ΕΡΤ γιατί είναι δική τους. Περιουσία της ΕΡΤ είναι πρώτα από όλα η ψυχή των εργαζομένων της και των Ελλήνων πολιτών που απέδειξαν, με το συγκινητικό κύμα συμπαράστασης, ότι αγαπούν και σέβονται τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Καλούμε όλο τον πολιτικό κόσμο κόμματα - βουλευτές – Περιφέρεια – Δήμο να αγωνιστεί για να αποτρέψει τα σχέδια τους.
Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς να συντονίσουν τις ενέργειες τους μαζί με τους εργαζόμενους για την ενίσχυση της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού
Όπως αναφέρει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, «οι λαοί, παντού, διαφωνούν με τις πολιτικές λιτότητας και ζητούν να αποτελούν προτεραιότητα οι αξιοπρεπείς δουλειές. Είναι εναντίον των εκμεταλλευτικών εταιρειών, των καταπιεστικών κυβερνήσεων, των εθνικών και διεθνών εκφοβιστών. Γι αυτό οι λαοί απαιτούν μια εναλλακτική λύση.
Θέλουμε: έναν καλύτερο κόσμο στον οποίον οι άνθρωποι θα αποτελούν την προτεραιότητα»!


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ