Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ

Μόλις έμαθα ότι πτώχευσε η Κατσέλης, στήθηκα μπροστά σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, περιμένοντας να το ακούσω, απλώς δεν ήξερα ποιος θα το πρωτοξεστομίσει. Τελικά το ξεστόμισε το γκανιάν, ο Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ και του Αλαφούζου: «Πεντακόσιοι εξήντα απολυμένοι κι ούτε μια συναυλία. Ενώ για την ΕΡΤ...». Ακολούθησαν ορδές γαλαζοπράσινων παπαγάλων, που, εκτός από τους 560, επικαλέσθηκαν και τις 15.000 που έχασαν τη δουλειά τους τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, τις μέρες της ΕΡΤ.

Έχει νόημα να απαντάς στον Πορτοσάλτε και τους ομοίους του; Έχει και παραέχει, διότι η διασπορά μίσους και διχασμού στα πληττόμενα στρώματα, αυτό που λέμε κοινωνικός αυτοματισμός, βρίσκει δυστυχώς πολλά ευήκοα ώτα. Οφείλουμε λοιπόν να πούμε στον κ. Πορτοσάλτε ότι είναι υποκριτής, ότι αυτός και το κανάλι του πήραν στον λαιμό του τους 560 του «Κατσέλη» και τους 15.000 του δεκαπενθημέρου. Τα ΣΚΑΪ και τα ΜΕΓΚΑ στήριξαν μέχρι αίματος την πολιτική που εκτόξευσε την ανεργία στο 28% και τη στηρίζουν ακόμη και σήμερα. Με το ένα μάτι κλαυθμηρίζουν δήθεν για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα και... 
...με το άλλο κοιτάνε προς τη μεριά του Βρούτση, περιμένοντας να υπογράψει την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων. Μόλις χθες τη ζήτησε την πλήρη απελευθέρωση ο Μπομπ Τράα του ΔΝΤ και είμαστε βέβαιοι ότι θα τη λάβει οσονούπω ως δώρο στη γιορτή του. Του Αγίου Μπομπ ανήμερα.


Κάθε φορά που οι εργαζόμενοι, τα κινήματα, τα κόμματα συμπαραστέκονται, όπως οφείλουν, στους συναδέλφους τους, οι Πορτοσάλτε βγαίνουν και τους καταχεριάζουν, τους κατηγορούν για τραμπουκισμό, για συντεχνιασμό, για παρεμπόδιση της λειτουργίας της αγοράς. Οι ίδιοι που ζητάνε σήμερα συναυλίες, πριν από λίγο καιρό, όταν είχε θεριέψει το κύμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας, ζητούσαν την επέμβαση των ΜΑΤ.


Οι Πορτοσάλτε δεν θα το ακούσουν, τουλάχιστον να το ακούσουν εκείνοι που τους αφορά: Αν απολυθούν 2.650 από την ΕΡΤ, θα χάσουν τη δουλειά τους τουλάχιστον άλλοι 1.000 από τον ιδιωτικό τομέα. Μια χαρά ήταν ο Κατσέλης πριν από τρία χρόνια. Τώρα που οι άνεργοι έφτασαν το 1,5 εκατομμύριο και δεν έχουν να πάρουν ψωμί στα παιδιά τους, κλείνει και πετάει τους 560 στον δρόμο. Θεέ μου, τι λαϊκισμός. Αφού δεν πούλαγε ψωμί ο Κατσέλης, ας πούλαγε παντεσπάνι.

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, εκλεκτέ συνάδελφε Άρη, αλλά ο κόσμος δεν κατέβηκε στην ΕΡΤ μόνο για τους εργαζόμενους, κατέβηκε κυρίως για το μαύρο που έριξε στην οθόνη και τη δημοκρατία η ακροδεξιά δράκα στην οποία προσφέρετε τις υπηρεσίες σας. Κι αν έγιναν συναυλίες στην ΕΡΤ, έγιναν γιατί υπήρχαν εκεί τα Μουσικά Σύνολα, που θέλετε να τα κλείσετε ως άχρηστα. Εσείς στο Φάληρο σύνολα δεν έχετε, από μεμονωμένα όργανα όμως σκίζετε.

Του 
Γιώργου Ανανδρανιστάκη, μοντάζ Γρέκι