Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ:ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΙΝΑΡΑΔΕΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Mέσα στον ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο του ενοριακού πνευματικού κέντρου νεότητας της περιοχής Σιναράδων Κέρκυρας, η Πρόεδρος και η επιτροπή Κέρκυρας της Ε.Ε.Ε. υλοποίησαν την Κυριακή 16 Ιουνίου, την απόφαση του Δ.Σ. να ενισχύσει τις βιβλιοθήκες των νησιών του Ιονίου με συγκέντρωση βιβλίων.
 







Η περιοχή Σιναράδων επιλέχθηκε ύστερα από πρόταση του αντιπροέδρου του Δ.Σ. κου Άγγελου Γραμμένου και είναι η πρώτη αποστολή παράδοσης βιβλίων της Ε.Ε.Ε. στα επτάνησα, καθώς πρόκειται να ακολουθήσουν στη συνέχεια και άλλες.Η παράδοση πραγματοποιήθηκε στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Σιναράδων παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων και κατοίκων της περιοχής με τελετή παράδοσης παραλαβής από την...

... Πρόεδρο κα Ελένη Κονοφάου, τον Αντιπρόεδρο κο Άγγελο Γραμμένο και τους εκπροσώπους της επιτροπής Κέρκυρας της Ε.Ε.Ε., κ.κ. Νικόλαο Μποζίκη, Γιώργο Ανδριώτη. 


Συγκεντρώθηκαν 325 βιβλία τα οποία απευθύνονται σε αναγνώστες κάθε ηλικίας, με πολλές θεματικές ενότητες όπως Ιστορικά, Εγκυκλοπαιδικά, Κοινωνικά, Λογοτεχνικά, Παιδικά, Θρησκευτικά κ.α., προσφορά των εκδοτικών οίκων :

1) ΠΕΡΓΑΜΟΣ
2) ΣΤΑΜΟΥΛΗ
3) ΠΑΝ
4) ΟΥΒΑ
5) ΑΓΙΑ ΤΑΪΣΙΑ
6) ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
7) ΨΥΧΟΓΙΟΣ
8)ΜΙΝΩΑΣ
9) ΙΒΙΣΚΟΣ
10) ΙΩΛΚΟΣ
11) ΖΑΘΕΟΝ ΠΥΡ
12) ΩΚΕΑΝΟΣ


του βιβλιοπωλείου ΖΑΒΟΛΑΚΙ και των συγγραφέων 1) Κοσμά Μεγαλοκονόμου 2) Μαρίας Δασκαλάκη 3) Μαρίας Τούλ και του μέλους του Δ.Σ. κου Γεράσιμου Ροσόλιμου, για την επίτευξη του σκοπού της Ε.Ε.Ε.

 Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον εφημέριο Πρωτ. Σπυρίδωνα Κουρσάρη της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σιναράδων, την Πρόεδρο της Ε.Ε.Ε. κα Ελένη Κονοφάου, τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κο Δημήτρη Μεριανό, τον Διευθυντή του σχολείου κο Φώντα Αλαμάνο και τον Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιναράδων κο Σπύρο Πουλή, όπου και ακολούθησε εκδήλωση με τραγούδια από την χορωδία του κατηχητικού που έκλεψε τις εντυπώσεις και το παιδικό χορευτικό συγκρότημα του ενοριακού πνευματικού κέντρου νεότητας που ξεσήκωσε τους παρευρισκομένους με παραδοσιακούς χορούς από την Κέρκυρα.




Η θερμή υποδοχή που επιφύλαξε ο εφημέριος Πρωτ. Σπυρίδωνας για την παράδοση των βιβλίων, έκλεισε με κέρασμα των εκπροσώπων της Ε.Ε.Ε. άλλα και των παρευρισκομένων, από το ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Νεότητας Σιναράδων Κέρκυρας με την ευχή να πραγματοποιηθούν στο μέλλον αντίστοιχες εκδηλώσεις.


 ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ