Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: Η ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12/06/2013

Με οργή και αγανάκτηση γινόμαστε για πολλοστή φορά μέσα σε λίγους μόλις μήνες μάρτυρες μιας τρομακτικά αυταρχικής κυβερνητικής εξουσίας, η οποία κυριολεκτικά αποφασίζει και διατάζει.
Τούτη τη φορά αποφάσισε εν μία νυκτί να καταργήσει την Ε.Ρ.Τ. και να πετάξει στο δρόμο 2.500 εργαζόμενους, δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς υπαλλήλους, προκειμένου να υλοποιήσει τις απαιτήσεις της Τρόικας, αλλά και των ιδιωτικών συμφερόντων που μεθοδευμένα καθοδηγούν την πληροφόρηση της κοινής γνώμης.
Με Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου η κυβέρνηση επιχειρεί να φιμώσει την φωνή της Ελλάδας, του πολιτισμού της, της ιστορίας της που εκπέμπεται από τις συχνότητες της ΕΡΤ σε ολόκληρο τον κόσμο.
Με Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου η κυβέρνηση καταλύει την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και παραχωρεί όλο το πεδίο στα ιδιωτικά κανάλια των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων των τραπεζιτών και των μεγαλοεκδοτών, ώστε να χειραγωγούν και να κατευθύνουν την κοινή γνώμη χωρίς αντίλογο και να προωθούν τα συμφέροντα των κρατούντων και της εθελόδουλης κυβέρνησης της Τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών της χώρας, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια χωρίς φόβο αλλά με πάθος.
Με μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, άλλωστε, η συγκυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις όλων των εργαζομένων κι εν τέλει με μία τέτοια Πράξη θα μας ανακοινώσει κάποια στιγμή του εγγύς μέλλοντος την επίσημη κατάργηση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Για όλα τούτα το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για σήμερα Τετάρτη, 12 Ιουνίου, από τις 11:00 έως τις 14:00 και καλεί όλο τον κόσμο να δώσει το παρόν έξω απο το τοπικό ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ., στην Καλλιθέα.
Συνάδελφοι και συμπολίτες, αν όχι τώρα, πότε; Πότε θα αντισταθούμε για να ανατρέψουμε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που λειτουργεί μόνο φασιστικά, παράνομα και αντισυνταγματικά;
Για το Δ/Σ του ΕΚΚ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Σ. ΛΙΒΕΡΗ                                                                                       Ι.ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΣ