Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

AIMATOBAMMENEΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ....

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός των σημερινών εκλογών στην Αλβανία.
Αιματοβαμμένες εκλογές στην Αλβανία
Παρά τα ισχυρά μέτρα που έχει λάβει η αστυνομία δεν έλειψαν τα επεισόδια ενώ η ρήξη ανάμεσα στους δύο ισχυρούς πολιτικούς αντιπάλους, Σαλί Μπερίσα και Έντι Ράμα είναι πλέον εμφανής.
Τις εκλογές παρακολουθούν από κοντά πάνω από 9000 παρατηρητές εκ των οποίων περίπου οι 1000 είναι ξένοι.
ΝΕΚΡΟ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Όλα ξεκίνησαν από μια λογομαχία με πολιτικά κίνητρα, η οποία κατέληξε στη δολοφονία του 52χρονου μέλους επιτροπής εκλογικού κέντρου, που ανήκε στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης της αντιπολίτευσης.
Ένας εκ των ψηφοφόρων του δεξιού κόμματος του Μπερίσα έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον του 52χρονου από το σοσιαλιστικό κίνημα σκοτώνοντας τον. Παράλληλα τραυμάτισε άλλους δύο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του , το μεσημέρι άγνωστοι ανατίναξαν το αυτοκίνητο του...

... γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κινήματος του Ράμα στην Αυλώνα.
Ο εκπρόσωπος της ΕΕ στα Τίρανα Ετορε Σεκουι καταδίκασε τη δολοφονία ενώ ο Όιγκεν Βόλφαρτ, επικεφαλής της αποστολής στα Τίρανα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) δήλωσε:
«Ενθαρρύνω τους πολιτικούς ηγέτες να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να έχει αρνητική επίπτωση μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στην ανάπτυξη της Αλβανίας, σε αντάλλαγμα για βραχυπρόθεσμα πολιτικά κέρδη».
ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές του 2009, όπου η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 50%, αυτή τη φορά υπολογίζεται ότι έφτασε ακόμη και το 60%.
Αυτό αποδίδεται κυρίως στην μεγάλη συμμετοχή μεταναστών από τις γειτονικές χώρες όπως από την Ελλάδα και την Ιταλία.
Μόνο από την Ελλάδα υπολογίζεται ότι έφτασαν πάνω από 50 χιλιάδες μετανάστες με λεωφορεία πληρωμένα από τα πολιτικά κόμματα, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν ταξιδέψει από την Ιταλία με πληρωμένα, από τα κόμματα, εισιτήρια.
Εν τω μεταξύ, μετά τη δολοφονία ενός 52χρονου αντιπροσώπου της αντιπολίτευσης και τον τραυματισμό άλλων δύο και τον εκφοβισμό και τις επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, ανώτεροι αξιωματούχοι από τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα (το Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα) αλληλοκατηγορούνται για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία.
Οι κάλπες θα έκλειναν στις 20:00 ώρα Ελλάδος αλλά δόθηκε παράταση λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου που είχε δημιουργήσει ουρές στα εκλογικά κέντρα. Εντωμεταξύ και οι δύο πλευρές αναμένουν νίκη ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο.
ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ
Τεταμένο ήταν τις τελευταίες ημέρες το κλίμα εν' όψει των σημερινών εκλογών.
Προκλητικοί δήθεν Τσάμηδες αφού έκαναν τα εγκαίνια του παράνομου «Μαυσωλείου» των Τσάμηδων, το οποίο χρηματοδότησε η κυβέρνηση Μπερίσα, έκαναν μουσουλμανική θρησκευτική τελετή στο χώρο όπου, όπως ισχυρίζονται, υπάρχουν οι τάφοι των «δολοφονημένων Τσάμηδων».

Είναι γνωστό όμως ότι οι «Τσάμηδες» συνεργάστηκαν με τις κατοχικές δυνάμεις των Ιταλών φασιστών και των Γερμανών Ναζί σφάζοντας, βιάζοντας και αρπάζοντας περιουσίες Ελλήνων. Η δολοφονική δράση τους αποτέλεσε και αποτελεί μία από τις μελανές σελίδες στις σχέσεις των Αθηνών με τα Τίρανα.

Πηγή:Newsbomb.gr