Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ...

   …μεταξύ Κέρκυρας και της Βηθλεέμ Πενσυλβάνια (Η.Π.Α.)
Αρχείο: John B Callahan.jpg

     John B Callahan

Γιάννης Τρεπεκλής
Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 και ώρα 11π.μ., θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής συμφώνου συνεργασίας, μεταξύ της Κέρκυρας και της πόλης Βηθλεέμ, της Πενσυλβάνια (Η.Π.Α.), στην αίθουσα τελετών της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Για το σκοπό αυτό βρίσκεται ήδη στην Κέρκυρα ο Δήμαρχος της Βηθλεέμ John Callahan, καλεσμένος του Δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή, σε υλοποίηση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας.

Ο Δήμαρχος J. Callahan, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 και ώρα 10.45π.μ. θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο...
... Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη φάση της υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας είχε πραγματοποιηθεί με επιτυχία στην Αμερικανική πόλη, την 25η Μαρτίου 2013, ενώ ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με  τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.


Στην ατζέντα της συνεργασίας των δύο Δημάρχων βρίσκονται οι τομείς του τουρισμού και των πολιτιστικών ανταλλαγών, με το Δήμαρχο Γ. Τρεπεκλή να δηλώνει: «Αποφασίσαμε με τον δήμαρχο της Βηθλεέμ να συνεργαστούμε για να περάσουμε το μήνυμα ότι η Κέρκυρα είναι και φιλόξενος και ασφαλής προορισμός. Εγώ πιστεύω στη διπλωματία των πόλεων. Η πολιτεία κάνει τις δικές της δράσεις, αλλά και εμείς, ως τοπική κοινωνία, μας ενδιαφέρει και το εισόδημα και η κοινωνική συνοχή των πολιτών μας».