Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:Η Ν.Ε ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ....

   Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, καταδικάζει απερίφραστα το αιφνίδιο κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η μονομερής απόφαση του κ. Σαμαρά, που είχε ως αποτέλεσμα, το κατέβασμα του διακόπτη λειτουργίας, -γεμίζοντας «μαύρο» τις οθόνες μας- και την μαζική απόλυση των εργαζομένων, αποτελεί απαράδεκτη πολιτική κίνηση η οποία απαξιώνει τον ρόλο του κοινοβουλίου και των δημοκρατικών θεσμών της χώρας μας.  
   Στην σύγχρονη δημοκρατία η δημόσια τηλεόραση είναι αναντικατάστατη. Η όποια απαλλαγή της ΕΡΤ από τις αγκυλώσεις της ανυποληψίας, του κομματισμού και της αδιαφάνειας δεν περνά μέσα από μαύρες οθόνες ούτε διασφαλίζεται με την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων.
   Ο κ. Σαμαράς στην προκειμένη περίπτωση προσπαθεί να υφαρπάξει την νομοθετική εξουσία και να νομοθετήσει αυθαίρετα, αφού ούτε ακόμη και στο ίδιο του το κόμμα προυπήρξε οιαδήποτε διαβούλευση και απόφαση από κάποιο συλλογικό όργανο.
   Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών συμφωνεί με την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ, ΟΥΔΕΙΣ, συμφωνεί με την κυριαρχία του μαύρου στους δέκτες μας και στην πολιτική μας ζωή, όπως εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες. Πάγια πολιτική θέση του ΠΑΣΟΚ είναι η ριζική αναδιάρθρωση της ΕΡΤ να πραγματοποιηθεί με την δημόσια ραδιοτηλεόραση εν λειτουργία, ανοικτή. Αυτό αποτελεί αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο.
   Ειδικά για την ΕΡΑ Κέρκυρας η οποία λειτουργεί από το έτος 1957 και απασχολεί σήμερα 17 εργαζόμενους, το κλείσιμό της και η κατάργησή της μόνον θλίψη και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει. Το πλούσιο τοπικό της αρχείο, με τις φωνές του Κώστα Δαφνή και Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου αλλά και πολλών άλλων προσωπικοτήτων, καθώς και το μοναδικό λαογραφικό υλικό που διαθέτει  συνδέονται με την ζωντανή παράδοση του τόπου μας, καταγράφοντας καθημερινά και με μοναδικό τρόπο την κερκυραϊκή ιστορία, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα εκπληκτικά μουσικά σύνολα με καλλιτέχνες προερχόμενους από τις φιλαρμονικές μας , οι οποίοι ανεδείχθησαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την συχνότητα της τοπικής ΕΡΑ. Η λειτουργία της τοπικής δημόσιας ραδιοφωνίας πρέπει απαραιτήτως να συνεχιστεί.


   Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας ζητά την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Κέρκυρας και τον άμεσο εκσυγχρονισμό τους με το σήμα ανοικτό. Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και ΕΡΑ Κέρκυρας, οι οποίοι έγιναν αποδέκτες μίας απαράδεκτης και άδικης πολιτικής απόφασης. 
Enhanced by Zemanta