Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ;ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 19.30 ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ....

Διαψεύδονται οι φήμες για διάγγελμα Σαμαρά πριν την σύσκεψη των αρχηγών

 
Αν ο Αντώνης Σαμαράς απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό όλα δείχνουν εκλογές
- Άκομψη κίνηση να εμφανιστεί στην συχνότητα της ΕΡΤ το σήμα της ΝΕΡΙΤ, λένε από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
- Ποιοί διακινούν το σενάριο για νεα κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό- Όλα τα τελευταία σενάρια - Μπορεί και απόψε η απόφαση του ΣτΕ 


Δεν τίθεται θέμα διαγγέλματος του Αντώνη Σαμαρά προς τον ελληνικό λαο, τουλάχιστον πριν την συνάντηση με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο τα πράγματα θα ήταν οριακά. Και τι άλλο θα μπορούσε να πει σε μια τέτοια περίπτωση ο πρωθυπουργός, από το αναγγείλει προσφυγή στις κάλπες;

Πληροφορίες του newsit αναφέρουν ότι δεν υπάρχει...


... θέμα διαγγέλματος και ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έχει ορισθεί για τις 19.30 της Δευτέρας θα γίνει κανονικά.

Πως όμως έχουν διαμορφωθεί μέχρι αυτή την στιγμή τα πράγματα;

Νερό στο κρασί του δεν φαίνεται να βάζει κανείς. Και η κίνηση κάποιων εγκεφάλων να βάλουν στην συχνότητα που εξέπεμπε η ΕΡΤ, το σήμα ΝΕΡΙΤ, ενώ εταιρεία δεν έχει ακόμα συσταθεί, δυναμίτισε την ατμόσφαιρα.

Ενα από τα τελευταία σενάρια τα οποία δεν διαψεύδει το Μαξίμου είναι το να αναζητείται νεα κυβέρνηση αλλά με άλλον πρωθυπουργό. Μάλιστα, κάνουν λόγο για «συμφέροντα δεν επιθυμούν να παραμείνει ο Σαμαράς στην πρωθυπουργία».

Σήμερα επίσης, η τρικομματική κυβέρνηση κλείνει έναν χρόνο ζωής. Όμως το κλίμα κάθε άλλο πανηγυρικό δεν είναι.

Τι άλλο μπορεί όμως να συμβεί απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου;

Αν, υποχωρήσουν και οι τρεις πλευρές, τότε μιλάμε για συμβιβασμό.
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δέχονται το κλείσιμο της ΕΡΤ και η ΝΔ δέχεται άμεσο άνοιγμα με ένα μεταβατικό σχήμα.

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και το ΣτΕ το οποίο μπορεί να λύσει χέρια ή όμως και να οδηγήσει σε αδιέξοδο. Η απόφασή του αναμένεται αργά απόψε ή το αργότερο αύριο το πρωί.

Αν η απόφαση του ΣτΕ είναι υπερ της ΠΟΣΠΕΡΤ κρίνει δηλαδή ότι δεν πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία της ΕΡΤ, τότε η κυβέρνηση μπορεί να επικαλεστεί σεβασμό της απόφασης του δικαστηρίου, η ΕΡΤ να λειτουργήσει εκ νέου και τα τρία κόμματα χωρίς κανένα (φαινομενικά) να έχει υποχωρήσει να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση με την ΕΡΤ ανοιχτή.

Όμως, υπάρχει και το άλλο σενάριο που οδηγεί την χώρα στις κάλπες.

Αν "τα σπάσουν" οι τρεις απόψε, τότε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναπόφευκτα θα άρουν την εμπιστοσύνη τους στην Κυβέρνηση.

Υπάρχει βέβαια και η εκδοχή συμμαχιών του Αντώνη Σαμαρά με τους ΑΝΕΛ αλλά και με ανεξάρτητους βουλευτες.
Αυτό όμως φαντάζει ως μακρινό σενάριο. Όπως και το ενδεχόμενο να συμμαχήσει η ΝΔ με την Χρυσή Αυγή. Έστω και με ψήφο ανοχής.

Ενδεικτικό πάντως του κακου κλίματος που έχει διαμορφωθεί είναι ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Ιπποκράτους έκαναν λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Σαμαρά την οποία αρκετά ανέχθηκαν.

Ό,τι πρόταση κάναμε εμείς, λένε, έπεφτε στο κενό. Αντιθέτως, στηρίξαμε πολλές επιλογές του, ενώ όταν εκείνος ήταν αντιπολίτευση δεν στήριξε ούτε μισή!

Ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε με την τρόικα για να πληροφορηθεί αν είναι αλήθεια ότι ενδέχεται να καθυστερήσουν οι δόσεις, και η τρόικα, όπως ενημέρωσε τους συνεργάτες του, το διαψεύδει.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε τι θα πει ο κ. Σαμαράς στην καγγελάριο Μέρκελ και στον πρόεδρο Ολάντ, όταν επικοινωνήσει μαζί τους, ότι πάει τη χώρα σε εκλογές επειδή έκανε μια δημοκρατική εκτροπή; 

Πηγή:Newsit