Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ...

ΣΟΦΙΑ ΛΙΒΕΡΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ
ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Το Εργατικό Κέντρο αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. Η απόφαση αυτή αποτελεί, κατά σύμπτωση, μία μεταγραφή των προ ολίγων ημερών δηλώσεων του Πρωθυπουργού και προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι», προκειμένου να μετριαστούν οι βραχύθυμες και ψευδοδραματικές αντιδράσεις των άλλων δύο μερών της τρικομματικής συγκυβέρνησης.
Στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα…
Η απόφαση της τρικομματικής για κλείσιμο της ΕΡΤ παραμένει και οι απολύσεις άνω των 2.500 υπαλλήλων είναι εν ισχύ.
Αυτό, όμως που διαφάνηκε και πιστοποιήθηκε, είναι ότι οι εργαζόμενοι έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν μέχρι να καταφέρουν να μην γελιούνται από δικαστικές αποφάσεις, ούτε να στηρίζονται σε αυτές. Πρέπει να έχουν ξεκάθαρα αιτήματα, να είναι οργανωμένοι, ενωμένοι στον στόχο που θα έχουν προκαθορίσει, πρέπει να διαθέτουν μαχητική δύναμη και διάθεση, να μην παρασύρονται και να μη δέχονται εκβιασμούς.

Όσα εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, έδειξαν ότι η αγωνιστική διάθεση είναι υπέρ το δέον υπάρχουσα και ουσιαστική, όταν υφίσταται σαφής στόχος. Ο Έλληνας εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος πρέπει να συνεχίσει να μάχεται γιατί τα εναντίον του μέτωπα είναι πολλά. Η αντίσταση στους καταπατητές της ελευθερίας και των δικαιωμάτων μας είναι ο μόνος δρόμος για να περισώσουμε τουλάχιστον την αξιοπρέπειά μας και να ανατρέψουμε την πολιτική που εξαθλιώνει όλη την κοινωνία.