Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ "ΚΑΒΒΑΔΙΕΙΑ 2013": Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ....

Αργυράδες – Κέρκυρας, Σάββατο 24 Αυγούστου 2013, ώρα 7 μμ.
 Αγώνας Δρόμου
5 χλμ. για άνω των 18 ετών
1 χλμ. για παίδες, έφηβους, κορασίδες και νεανίδες (μέχρι 18 ετών)


Τα «Καββαδίεια» διοργανώνονται προς τιμήν του αείμνηστου Τηλεμάχου Καββαδία (1892 – 1956), διαπρεπή επιστήμονα, 1ου Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, ιατρού που έθεσε τις βάσεις της Φυσικής Αγωγής στην Ελλάδα. Σκοπός των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και της ιστορικής  - πολιτιστικής – αρχιτεκτονικής –και τουριστικής  κληρονομιάς του χωριού μας.
Ο Τηλέμαχος Καββαδίας 
σε φωτογραφία του 1926

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

Ο Τηλέμαχος Καββαδίας (1892-1956) ήταν Παιδίατρος, Μέλος της Γυμναστικής Ακαδημίας της Σουηδίας, ενώ διετέλεσε Διευθυντής της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής από το 1940 έως το 1949. 
Ο Τηλέμαχος Καββαδίας υπήρξε μεγάλος αθλητής ,με πλήθος διακρίσεων,παράλληλα,όμως επιδίωξε με συνέπεια την επιστημονική του κατάρτιση,με αποτέλεσμα να είναι από τους πρωτοπόρους,τόσο στην εισαγωγή της φυσικής αγωγής,όσο και της κινησιοθεραπείας στην Ελλάδα

Οι τοπικοί φορείς Αργυράδων (Α.Π.Σ. ΚΡΟΝΟΣ, Αγροτικός Συνεταιρισμός 
Αργυράδων, Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυράδων, Σύλλογος των εν Αττική Αργυραδιτών, Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αγίου Γεωργίου - Αργυράδων) αποφάσισαν να αναβιώσουν τα «Καββαδίεια». Αθλητικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν αγώνα δρόμου 5 χλμ. (για άνω των 18 ετών) και (1 χλμ. μέχρι 18 ετών), το Σάββατο 24 – 8 – 2013 και ώρα 7μμ.
 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ:

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ: α)  5 χλμ. (4.650) για άνω των 18 ετών

          β) 1 χλμ. για κάτω των 18 ετών.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ από παραλία Αγ. Γεωργίου (Νήσος, ξενοδοχείο «Ρίζος»)

και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Στο κέντρο του χωριού, παλιό Δημαρχείο, χώρος PARKING

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 7:00 μμ 

Χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα: 1 ώρα


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

1.500 μέτρα ευθεία δίπλα στη θάλασσα. Υψομετρικό 2 μέτρα έως 3. Στροφή στου «ΚΑΦΕΣΑΣ» μέχρι το χωριό και την κεντρική πλατεία . Υψομετρικό 108 μέτρα. Περιπλάνηση μέσα από τους στενούς δρόμους του χωριού ανάμεσα από αναμνήσεις και μνήμες του παρελθόντος. Υψομετρικό 118 μέτρα. Συνέχεια στον κεντρικό δρόμο, όπου  απομένουν 100 μέτρα ασφάλτου έως τον τερματισμό.


ΠΑΡΟΧΕΣ:

1. Τροφοδοσία-υδροδοσία-αποκατάσταση: Εντός του χώρου “parking”, sτο σημείο τερματισμού θα δοθούν για αποκατάσταση σε όλους τους δρομείς μπανάνες, νερό, χυμοί και γλυκά. Ο χώρος διατίθεται για αποθεραπεία και αποκατάσταση.

2. Χρονομέτρηση: Η χρονομέτρηση θα γίνει με τον κλασικό χρονομετρικό τρόπο μέσω γραμματείας (χειρόγραφα).


3. Μετάλλια και διπλώματα: Κάθε δρομέας που θα τερματίζει θα λαμβάνει ανάγλυφο μετάλλιο (με χάραξη) και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.


4. Έπαθλα: Οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και γυναίκες σε κάθε έναν από τους δύο αγώνες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο (χρυσό – αργυρό-χάλκινο) με χάραξη, ενώ οι νικητές και νικήτριες του κάθε αγώνα θα λάβουν και κύπελλο.


5. Ιατρονοσηλευτική Υποστήριξη: Η οργανωτική επιτροπή θα μεριμνήσει για την ύπαρξη στο χώρο του αγώνα ιατρονοσηλευτικής υποστήριξης για την περίπτωση που κάποιος δρομέας αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας ή τραυματισμού.


6. Σηματοδότηση της διαδρομής: Η οργανωτική επιτροπή θα μεριμνήσει για την σηματοδότηση της διαδρομής με χρωματιστά βέλη επί του οδοστρώματος καθώς και με ταμπέλες, όπου κρίνεται απαραίτητο. Επίσης, θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση ανά χιλιόμετρο σε ειδικά κολωνάκια στην άκρη του οδοστρώματος.


7. Φύλαξη της Διαδρομής: Η οργανωτική επιτροπή με την υποστήριξη των εθελοντών θα μεριμνήσει για την φύλαξη της διαδρομής. Δεδομένου όμως ότι δεν είναι δυνατή η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των τροχοφόρων κατά τη διάρκεια του αγώνα, συνιστάται η προσοχή των δρομέων ιδιαίτερα κατά τη διάσχιση των κεντρικών δρόμων.


8. Μεταφορά δρομέων

Η Οργανωτική Επιτροπή θα μεριμνήσει για τη μεταφορά των δρομέων στον τόπο προορισμού τους.


9. Προσωπικά είδη

Η Οργανωτική Επιτροπή με δικό της ΒΑΝ αναλαμβάνει τη μεταφορά των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 15-8-2013 μέχρι την ημέρα του αγώνα δύο ώρες πρίν την εκκίνηση (17.00) στον χώρο τερματισμού στην γραμματεία των αγώνων. Κάθε δρομέας συμμετέχει στον αγώνα με δική του ευθύνη. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι συμμετοχές θα μπορούν να πραγματοποιούνται  ηλεκτρονικά μέσω Εmail  ή και τηλεφωνικά με την υποχρέωση όλων της υπογραφής των όρων συμμετοχής.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Καββαδίας Νίκος 6946278405          nkavvadias@mou.gr

Πανδή Κατερίνα  6948729107  pandikaterina@gmail.com


Γεώργος Παναγιώτης 6947875040