Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΤΗ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ.....


Ήταν επί χρόνια η σύντροφός του και παρτενέρ του στις αξέχαστες βιντεοταινίες της δεκαετίας του '80 αλλά και στο θέατρο. Ο Στάθης Ψάλτης και η Καίτη Φίνου έχουν υπάρξει ένα από τα πιο αγαπημένα καλλιτεχνικά ζευγάρια του κόσμου, ενώ η κοινή ζωή τους αρκετές φορές είχε γίνει εξώφυλλο στα περιοδικά. Η «Κούλα» και ο Στάθης -ξεπερνώντας το εμπόδιο του «Κυριάκου»- στην ταινία «Βασικά καλησπέρα σας» έζησαν μαζί τη γεμάτη επιτυχίες δεκαετία των 80s, ενώ ακόμη κι όταν οι δρόμοι τους χώρισαν, εκείνος ποτέ δεν την άφησε. Πάντα είναι στο πλευρό της σαν «φύλακας άγγελός της» σε όλες τις δύσκολες στιγμές.

Πάντα δίπλα...
Ετσι λοιπόν και αυτόν τον καιρό που η ζωή τής έδειξε το σκληρό πρόσωπο και εδώ και λίγες ημέρες μένει στο «Σπίτι του ηθοποιού», ο Στάθης δεν την ξέχασε. Πήγε -μαζί με τη σύζυγό του Χριστίνα- και την επισκέφτηκε για να πιουν έναν καφέ και να δείξει με τον τρόπο του ότι είναι σύμμαχος τόσο της Καίτης όσο και των άλλων συναδέλφων του σ' αυτήν τη νέα τους ζωή.
Με αφορμή αυτήν την επίσκεψή του ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε στην «Espresso» για το καταφύγιο των καλλιτεχνών, που με πολύ κόπο έφτιαξε η Αννα Φόνσου.
Στήριξη!
Αγανακτισμένος για την αδιαφορία της Πολιτείας ξεσπάει και λέει: «Το κράτος και οι υπεύθυνοι υπουργοί θα πρέπει οπωσδήποτε να πάνε να δουν το "Σπίτι του ηθοποιού" και, αν μη τι άλλο, να βοηθήσουν με μια επιχορήγηση, έστω για το σαπούνι». Είναι τα πρώτα λόγια του Στάθη Ψάλτη, ο οποίος εξοργισμένος συνεχίζει: «Ούτε σ' αυτό έχει ενδιαφερθεί το κράτος. Θα πρέπει ο υπουργός Υγείας, ο των Οικονομικών και οποιοσδήποτε αρμόδιος να επισκεφτεί τον χώρο και να δει ότι για όλα τα έξοδα, από τα σαπούνια μέχρι και το φαγητό, πέρα από κάποιους ανθρώπους που βοηθούν, εκείνη που βάζει όλα τα χρήματα είναι η κυρία Αννα Φόνσου. Εχει επιτελέσει ένα σπουδαίο έργο, το οποίο όμως χρειάζεται κυβερνητική υποστήριξη».
Ο Στάθης Ψάλτης, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον κινηματογράφο και στο θέατρο, συνεχίζοντας την κουβέντα αποκαλύπτει: «Ο χώρος τον οποίο έχει φτιάξει η Αννα είναι ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο. Ενας χώρος υπέροχος, που μπορεί να τονώνει την ψυχολογία του κάθε ηθοποιού που πηγαίνει. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι το έργο αυτό το πραγματοποίησε αποκλειστικά με δικά της λεφτά και δεν πήρε από το κράτος ούτε μια δραχμή».
Η... λορδίαση!
Τα φώτα της σκηνής και της πλατείας έχουν σβήσει για κάποιους ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν χρόνια να ακούσουν το δυνατό χειροκρότημα του κοινού. Από την άλλη, το ίδιο το καλλιτεχνικό σύστημα τους έχει βγάλει «εκτός», με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης. «Σαφώς και νιώθει την απόρριψη από το καλλιτεχνικό κύκλωμα η Καίτη. Της έχω σταθεί και την έχω βοηθήσει πάρα πολύ, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Το θέμα είναι ότι οι κυβερνώντες πρέπει λίγο να σκύψουν τη μέση τους να δούνε το έργο της Αννας Φόνσου. Να μην έχουν... λορδίαση».
«Να βοηθήσουν οι συνάδελφοι»
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Καίτη Φίνου, ο Στάθης Ψάλτης και η αγαπημένη του Χριστίνα είχαν τη χαρά να περάσουν λίγο χρόνο και με τον Ανδρέα Μπάρκουλη (φωτό), ο οποίος μετά και την τελευταία περιπέτεια υγείας του επέστρεψε στο «Σπίτι του ηθοποιού», στην οικογένειά του.
Μάλιστα, ύστερα από όσα είδε ο ίδιος από κοντά, έκανε και τις δικές του προτάσεις προκειμένου να δοθεί ένα χέρι βοηθείας από τους ίδιους του συναδέλφους του και τους θεατρικούς επιχειρηματίες σε αυτούς τους ανθρώπους που συνεχίζουν να ποιούν ήθος έστω και μακριά από το σανίδι. «Θα πρέπει όλες οι θεατρικές επιχειρήσεις που υπάρχουν στην Αθήνα να δίνουν έστω πενήντα λεπτά από κάθε εισιτήριο. Εγώ προσωπικά θα δίνω ό,τι μπορώ κάθε μήνα από τα χρήματά μου και ελπίζω αυτό να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ηθοποιούς που δουλεύουν. Στο τέλος του μήνα να περνούν από το "Σπίτι του ηθοποιού" και να προσφέρουν και αυτοί ό,τι μπορούν. Εστω και πέντε ευρώ. Αυτή είναι η παράκλησή μου».


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ