Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΣΚΡΙΠΕΡΟ: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΟΥΛΙ....

   Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013, στην Πλατεία Σαούλι, στο Σκριπερό, στις 9.00 μ.μ., η Φιλαρμονική Σκριπερού δίνει την ετήσια συναυλία της, στο πλαίσιο της λήξης της καλλιτεχνικής περιόδου 2012-2013.

 Στην φετινή συναυλία εμφανίζεται ξανά ως σολίστ, μουσικός που ξεκίνησε την πορεία της από τη Φιλαρμονική Σκριπερού. Πρόκειται για την σοπράνο Μαρία Μαυρομμάτη, η οποία σπούδασε Μονωδία στο Εθνικό Ωδείο με την mezzo soprano της ΕΛΣ, Λυδία Αγγελοπούλου. Αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα τελειοποίησης τεχνικής και ερμηνείας όπερας με την διεθνούς φήμης soprano Marina Krilovic. Από το 2009 έως σήμερα συμμετέχει στο μεταπτυχιακό τμήμα της όπερας της soprano Χαράς Σαβίνο στο Ωδείο Αθηνών.
         Έκανε το ντεμπούτο της  σε πολύ νεαρή ηλικία, με τον ρόλο “Zweiter Knabe” στην όπερα “Μαγικός Αυλός” του W. A. Mozart, στην Εθν. Λυρ. Σκηνή. Ακολούθησαν ρόλοι όπως “ Annina” στην “La traviata” του G. Verdi, και Musetta στην όπερα “La Boheme” του G. Puccini (Ε.Λ.Σ). Επίσης “Oskar” στην όπερα  “Un Ballo in Muschera” του G. Verdi, “Papagena” στον “Μαγικό Αυλό” του  W.A Mozart και “Gilda” στον “Rigoletto” του G. Verdi (Ορχήστρα Δημ. Αθηναίων).  
Τέλος έχει συνεργαστεί με την Καμεράτα (μαέστρος - Γ. Πέτρου) στον “Βαφτιστικό” του “Θεόφραστου Σακελαρίδη” και στην “Fantasia” του L.V. Beethoven, με την ορχήστρα Δωματίου της Ε.Λ.Σ, επίσης την Όπερα Δωματίου Αθηνών και την Ορχήστρα Δημ. Αθηναίων ( Λ. Καρυτινός). Είναι μέλος της μικτής χορωδίας Δημ. Αθηναίων από το 2000 έως σήμερα.


Τη μπάντα του Φ.Σ.Σκριπερού διευθύνει ο αρχιμουσικός Σπυρίδων Ρουβάς