Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ!!!

Εξιχνιάστηκαν δύο ακόμη υποθέσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα
 Εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης αποτελούμενο από τέσσερα τουλάχιστον άτομα
Εντοπίστηκε σε μια ακόμη περίπτωση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ημεδαπός για κατοχή κάνναβης
Κατασχέθηκαν συνολικά 700 γραμμάρια περίπου ηρωίνης καθώς και 850 γραμμάρια κάνναβης

Εξιχνιάστηκαν από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας δύο ακόμη σημαντικές υποθέσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο νησί.
Ποιο αναλυτικά...


... στην πρώτη περίπτωση εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης στην Κέρκυρα αποτελούμενο από τέσσερα τουλάχιστον άτομα.
Κατά την διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκε αρχικά χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, το αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονος ημεδαπός με συνεπιβάτες δύο αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής 24 και 21 ετών.
Από τις συντονισμένες ενέργειες και την αξιολόγηση των στοιχείων που προέκυψαν, ταυτοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, η  συγκροτημένη δράση του ημεδαπού και των δύο αλλοδαπών που εντοπίστηκαν, καθώς και ενός ακόμη 28χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής, που αναζητείται, στην συστηματική διακίνηση ηρωίνης στην Κέρκυρα.
Κατά την διάρκεια των διαδοχικών ερευνών που ακολούθησαν εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς εντός του αυτοκινήτου μικροποσότητες κοκαΐνης σε συσκευασίες, ενώ σε αποθηκευτικό χώρο του 50χρονου, συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 706 γραμμαρίων.
Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης και τον εντοπισμού και του 28χρονου αλλοδαπού του οποίου η συστηματική συμμετοχή στο κύκλωμα έχει ταυτοποιηθεί, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σε βάρος των μελών του κυκλώματος σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της διακίνησης και πώλησης ηρωίνης καθώς και άλλων αδικημάτων, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 50χρονος κατασχέθηκε.
Στην δεύτερη περίπτωση εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας κατά την διάρκεια επιχείρησης, ένας  ακόμη 57χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ο 57χρονος εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην Κέρκυρα και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντοπίστηκαν κρυμμένες σε διάφορα σημεία συσκευασίες, με κάνναβη βάρους 850 γραμμαρίων περίπου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.