Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ...

…και ναυτιλιακών πρακτόρων καθώς και των εμπόρων της Κέρκυρας  προκειμένου να δρομολογηθεί συνεργασία για το σημαντικό έλλειμμα που παρατηρείται στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας με την Ιταλία.
dimarxos_touristikoiforeis.JPGMε τους εκπροσώπους των τουριστικών και ναυτιλιακών πρακτόρων καθώς και των εμπόρων της Κέρκυρας συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, προκειμένου να δρομολογηθεί συνεργασία για το σημαντικό έλλειμμα που παρατηρείται στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας με την Ιταλία.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ναυτιλιακών πρακτόρων και παρέστησαν ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Δημήτρης Διαβάτης και ο αντιπρόεδρος Βασίλης Καλούδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Μουζακίτης και η ναυτιλιακή πράκτορας Κατερίνα Αθανασίου.

«Είχαμε μια καλή συνεργασία», δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής μετά το πέρας της συνάντησης, κάνοντας λόγο για ...

...«αναγκαιότητα συντονισμού όλων προκειμένου να διεκδικήσουμε για την ερχόμενη τουριστική περίοδο καλύτερη σύνδεση της Κέρκυρας με Μπάρι, Πρίντεζι, Ανκόνα και Βενετία. Φέτος είχαμε μια αύξηση της κίνησης των Ιταλών τουριστών και την επόμενη χρονιά πρέπει να έχουμε μια δυναμική πορεία».
Με στόχο την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από την Ιταλία αλλά και από την Κεντρική Ευρώπη ο Δήμος Κέρκυρας και οι τουριστικοί φορείς σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν καταρχήν συναντήσεις με τους Δήμους Μπάρι και Πρίντεζι, τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας και τον αντίστοιχο Οργανισμό των Ιταλικών λιμανιών, ώστε να δοθούν κίνητρα στις πλοιοκτήτριες εταιρείες για να προσεγγίζουν το λιμάνι της Κέρκυρας. Η παροχή εκπτώσεων για τον ελλιμενισμό είναι μια από τις περιπτώσεις που εξετάζονται καθώς και η παροχή πρόσθετων κινήτρων από πλευράς κράτους. Για αυτό το λόγο, ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής και οι εκπρόσωποι των τουριστικών και ναυτιλιακών πρακτόρων θα επιδιώξουν συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς Τουρισμού και Μεταφορών, στις αμέσως επόμενες ημέρες.

   Σύμφωνα δε με την ναυτιλιακή πράκτορα κα. Αθανασίου, η οποία γνωρίζει την κίνηση της συγκεκριμένης αγοράς, το αίτημα της Κέρκυρας θα πρέπει να είναι σαφές και να αφορά την σύνδεση της Κέρκυρας με Μπάρι, Πρίντεζι, Ανκόνα και Βενετία για το διάστημα από 15/5 – 15/9, οπότε και παρατηρείται η μεγάλη ζήτηση.

Οι όποιες κινήσεις αναμένεται να γίνουν εντός του πρώτου 10ημέρου του Σεπτεμβρίου, με δεδομένη την ασφυκτική πίεση για το κλείσιμο του προγραμματισμού των ναυτιλιακών εταιρειών για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.