Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ....

    
Κέρδισε πολλά από την πρώτη νίκη...
Κέρδισε πολλά από την πρώτη νίκη...
Κέρδισε πολλά από την πρώτη νίκη...
Κέρδισε πολλά από την πρώτη νίκη...
Κέρδισε πολλά από την πρώτη νίκη...
Κέρδισε πολλά από την πρώτη νίκη...
Κέρδισε πολλά από την πρώτη νίκη...Τη… φύλαγε για το πρώτο επίσημο ματς ο Παναθηναϊκός τη νίκη (2-0 τον Παναιτωλικό) και έχει κάθε λόγο, ακόμα και απέναντι σε μια νεοφώτιστη και αποδεκατισμένη (της έλειψαν έξι βασικοί παίκτες) ομάδα, να την πανηγυρίζει διπλά και τριπλά!
Το ξεκίνημα της πιο δύσκολης εποχής που έχει ζήσει το «τριφύλλι» στα επαγγελματικά του χρόνια, με το πιο λιτό, οικονομικά, ρόστερ που βρέθηκε σε αφετηρία σεζόν, αγκαλιάστηκε από τον πλέον πιστό του «παίχτη», τον κόσμο (σχεδόν 12.000 φίλοι του ήταν στις εξέδρες της «Λεωφόρου») , από την «αύρα» της ιστορικής της έδρας (επέστρεψε ύστερα από πέντε χρόνια), από την τύχη που βρήκε μπροστά του μόλις στο πρώτο λεπτό (ο Κουτρουμπής ανατράπηκε από τον Μπόγιοβιτς και, με υπόδειξη του επόπτη Καραϊσαρίδη, καταλογίστηκε πέναλτι) και τελικά, από το μεγαλύτερο κέρδος που μπορεί να έχει αυτή η ομάδα τη συγκεκριμένη περίοδο, τους τρεις βαθμούς (είχε να κερδίσει σε πρεμιέρα, στη «Λεωφόρο», από τον Σεπτέμβριο του 2004)!
Με όλα τα «στραβά και ανάποδα» που, δικαιολογημένα και αναμενόμενα, διακρίνονται διά γυμνού οφθαλμού σε μια σχεδόν ολοκαίνουργια ομάδα με… μπόλικη απειρία και περιορισμένη ποιότητα, το αποτέλεσμα, η ζωντάνια σε πολλές στιγμές του β' ημιχρόνου, πάνω απ' όλα όμως η συμπαράσταση και ο ενθουσιασμός του κόσμου στέκονται πάνω από όποια αρνητικά σημεία κουβαλάει ο φετινός Παναθηναϊκός…
Ναι, ο Παναιτωλικός έδειξε «λίγος» χωρίς τους τιμωρημένους και τους τραυματίες του και δεν ρίσκαρε (απείλησε μόνο στο 33' σε σουτ του Γοδόι) σε κανένα σημείο του ματς… Ναι, οι παίχτες του Αναστασίου δεν πατούσαν καλά στο τερέν όσο έλειπαν οι φάσεις, μετά το γκολ - πέναλτι (3') του Νάνο… Ναι, χρειάστηκε η αποβολή του Δάρλα (σταμάτησε αντικανονικά τον Λαγό που έβγαινε τετ α τετ με τον Ραφαέλ) για να νιώσουν σιγουριά οι «πράσινοι»…
Ναι, ο Μέντες παίζει για… δύο και τρεις στον ανασταλτικό τομέα και στα δύσκολα δεν θα προλαβαίνει να «σκουπίζει» τα πάντα… Ναι, αυτός ο ΠΑΟ θέλει χρόνο για να βρει χημεία… Ομως, η κάθε νέα ομάδα, πέρα από τις προπονήσεις, τις τακτικές και τις αναλύσεις, «χτίζεται» με νίκες!
Μαζί με το τρίποντο, ο Παναθηναϊκός μπορεί να συμπεριλάβει στον θετικό απολογισμό του την απόδοση τεσσάρων... πρωτάρηδων: του Νίκου Μαρινάκη (από το δεξί του πόδι έφτασε η μπάλα στον Μπεργκ, στη φάση του 65'), του Σουηδού κυνηγού που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 60' και πέντε λεπτά μετά συνδύασε με γκολ το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, του Γιώργου Κουτρουμπή που κέρδισε το πέναλτι και του Γιάννη Αναστασίου που διαχειρίστηκε το παιχνίδι με σύνεση γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα ότι στην ομάδα που φτιάχνει τα όρια της γκέλας ταυτίζονται με αυτά της επιτυχίας…
ΠΑΝΑΘΗΝΑϊΚΟΣ: Καπίνο, Μαρινάκης, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (69' Τριανταφυλλόπουλος), Λαγός, Μέντες, Αμπεΐντ (84' Μουζακίτης), Ντίνας, Μπαϊράμι, Καρέλης (60' Μπεργκ).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ραφαέλ. Γκάλο, Δάρλας, Κούσας, Μελισσάς, Πασσάς (66' Μύγας), Γοδόϊ, Καλογέρης, Θεοδωρίδης (57' Γκόλιας), Μπελόν (76' Παπουτσογιαννόιπουλος), Μπόγιοβιτς.
Ανάλυση: ΣΤ. ΣΑΡΕΣΚΟΣ
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Με ΠΑΝΙΩΝΙΟ (εκτός), στις 25/8, με ΒΕΡΟΙΑ (εντός), στις 31/8, με ΠΛΑΤΑΝΙΑ εκτός), στις 14 ή 15/9
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Με ΠΑΟΚ (εντός), στις 24/8, με ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ (εκτός), την 1η/9, με ΕΡΓΟΤΕΛΗ (εντός), στις 14 ή 15/9
ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΧΑΒΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Αναστασίου: Κρατάμε τη νίκη και το γκολ του Μπεργκ
Ποδαρικό στο πρωτάθλημα και στο γήπεδο της Λεωφόρου με το δεξί για τον Παναθηναϊκό. Και το κατάφερε, σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου, χάρη στο γρήγορο γκολ που σημείωσε.
«Σημαντικό είναι το ξεκίνημα να είναι θετικό. Είχαμε θέληση. Βοήθησε το γρήγορο γκολ, αν και στο α' ημίχρονο έδινα συνεχώς οδηγίες στους παίχτες μου, καθώς καμιά φορά σε ανάλογες περιπτώσεις μπορεί να αποσυντονιστείς και να χαθεί το πλάνο. Αυτό που κρατάμε είναι η νίκη και το γκολ του Μπεργκ. Είναι πολύ σημαντικό τέρμα, επειδή βρίσκεται σε καλό βαθμό ετοιμότητας. Θέλω ο Παναθηναϊκός να αποπνέει υγεία και να παίζει επιθετικά παντού», τόνισε ο τεχνικός του «τριφυλλιού« που αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά: «Η διοίκηση χειρίζεται κάποιες περιπτώσεις. Εγώ επιθυμώ να βελτιώνω τους παίχτες που έχω».
Ο Μάκης Χάβος ήταν έξαλλος με τη διαιτησία κι όταν κλήθηκε να σχολιάσει αν η ομάδα του αποσυντονίστηκε από το γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού, απάντησε νευριασμένος: «Δεν αποσυντόνισε κανέναν. Δεν ξέρω τι είδατε εσείς. Σε ένα επιθετικό φάουλ, δόθηκε αμυντικό, από το οποίο προήλθε ένα πέναλτι. Ο Παναθηναϊκός μέχρι το ημίχρονο δεν έκανε ούτε μία φάση. Στο β' μέρος έπρεπε μάλλον να τελειώσουμε με παίχτη λιγότερο και έτσι έγινε».


ΕΘΝΟΣ.gr