Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΡΑΚΙ ΤΩΡΑ!!!

Το Μαθράκι τα τελευταία χρόνια έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού. Η πολιτεία απουσιάζει παντελώς, τόσο η Περιφέρεια δια του Γενικού Γραμματέα της όσο και η κεντρική διοίκηση με τους μανδαρίνους των Υπουργείων απαξιούν να επιλύσουν χρονίζοντα σοβαρά προβλήματα του νησιού μας.
Ένα από τα πλέον επείγοντα είναι και η τοποθέτηση αγροτικού γιατρού που εδώ και ένα χρόνο η θέση αυτή χηρεύει. Πέρασε ένας ολόκληρος χειμώνας και ένα καλοκαίρι χωρίς γιατρό ως αποτέλεσμα τούτου οι κάτοικοι του νησιού και ειδικότερα οι ηλικιωμένοι να στερούνται πρωτοβάθμιας φροντίδας αλλά και συνταγογράφησης των φαρμάκων τους.
Ο  Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μαθρακίου έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα πλην όμως βρίσκει κλειστές πόρτες. Ο Δήμαρχος Κέρκυρας στον οποίο και ανήκει το Μαθράκι δεν δείχνει ίχνος ευαισθησίας,  οπότε ο Αντιδήμαρχος μας αγωνίζεται μόνος  χωρίς καμία συμπαράσταση.
Η “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ”  ως σύλλογος που σκοπό έχει την προώθηση και προβολή των τοπικών προβλημάτων, αναγκάσθηκε να προσφύγει στον Υπουργό Υγείας με επιστολή που επισυνάπτουμε, ως έσχατο μέσω εκφράζοντας την αγανάκτηση μας για την συμπεριφορά όλων των αρμοδίων και ιδιαίτερα του Υπουργείου Υγείας.   

Καταγγέλλουμε όλους τους υπεύθυνους για την αναισθησία που επιδεικνύουν αφήνοντας ένα μικρό νησί χωρίς γιατρό εδώ και ένα χρόνο.