Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΜΑΝΑΒΙΚΟΥ...ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ!!!

Ειρήνη Γρυπάρη: Μια μανάβισσα που βρέθηκε από... καραμπόλα να εκτελεί χρέη δημάρχου της κοσμοπολίτικης Μυκόνου εν μέσω σκανδάλων
Ειρήνη Γρυπάρη: Μια μανάβισσα που βρέθηκε από... καραμπόλα να εκτελεί χρέη δημάρχου της κοσμοπολίτικης Μυκόνου εν μέσω σκανδάλωνΤο «νησί των Ανέμων» είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα σημεία της Ελλάδας, με εκατομμύρια επώνυμους και όχι μόνο τουρίστες κάθε χρόνο, σπάνιες ομορφιές, αλλά και πολλά προβλήματα και ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που πλανάται τον τελευταίο καιρό πάνω από τις δημοτικές αρχές του τόπου.
Στη μέση όλων αυτών με μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή βρίσκεται η νέα δήμαρχος Μυκόνου, Ειρήνη Γρυπάρη, που από το πάγκο του μανάβικου (της οικογενειακής επιχείρησης) καλείται να διαχειριστεί την «ηλεκτρική καρέκλα» ενός από τους πιο δύσκολους δήμους της Ελλάδας.
Παρά την επί 11 συναπτά έτη ενασχόλησή της με τα κοινά του νησιού, η κυρία Γρυπάρη δεν είναι εκλεγμένη δήμαρχος, αλλά της ... 
...
έλαχε ο κλήρος, καθώς ήταν η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος, και πήρες τη θέση του δημάρχου και των δύο αντιδημάρχων οι οποίοι έχουν παυθεί από τα καθήκοντά τους καθώς ελέγχονται για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο στο νησί.
Η Ειρήνη Γρυπάρη προέρχεται από αγροτική οικογένεια και από τα 18 της όπου παντρεύτηκε τον Δαμιανό Γρυπάρη απασχολείται στην οικογενειακή επιχείρηση με τα θερμοκήπια και τις καλλιέργειες.
Μάλιστα, παρά την έντονη ενασχόλησή της με τα κοινά δεν δίστασε, όταν οι καταστάσεις το απαίτησαν, να αναλάβει μόνη της το πόστο του συζύγου της στον πάγκο στην Μπάγκα στο λιμάνι, πουλώντας κηπευτικά και φρούτα.
Το «Νησί των Ανέμων» και των σκανδάλων
Η Μύκονος, ωστόσο, είναι ένα νησί με πολλές ομορφιές αλλά και τεράστια προβλήματα, ξεκινώντας από τα αμέτρητα σκουπίδια που ξεχειλίζουν στους δρόμους, από την άνθηση του παραεμπορίου, από τον ανεπαρκή φωτισμό σε ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά νησιά, τις κακοτεχνίες στους δρόμους, έως τις παράνομες επιχειρήσεις και beach bars που ξεφυτρώνουν παντού.
Στα συνεχή «χτυπήματα» στους Μυκονιάτες συγκαταλέγονται και ο θάνατος της περίφημης «Γεωργίας» του πελεκάνου – σύμβολο του νησιού που πατήθηκε από διερχόμενο όχημα, αλλά και μια πυρκαγιά μυστήριο στον ΧΥΤΑ της Μυκόνου, έναν από τους χειρότερους στο Νότιο Αιγαίο.
Εκείνο, πάντως, που καλείται να διαχειριστεί η νέα δήμαρχος είναι η προκατάληψη και η δυσπιστία σε έναν δήμο από όπου καθαιρέθηκαν εν μια νυκτί ο δήμαρχος και οι δύο αντιδήμαρχοι, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα υπεξαίρεσης και διαφθοράς το οποίος είχε ως αποτέλεσμα την «εξαφάνιση» από τα ταμεία του δήμου περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ.
Η ίδια δηλώνει: «Είμαι 11 χρόνια στον δήμο και δεν έχω πάρει ούτε ευρώ από έναν άνθρωπο. Αντιθέτως έχω βάλει από την τσέπη μου για να βοηθήσω στη λύση των προβλημάτων και να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων μου. Γιατί να φοβηθώ;».

Οι Μυκονιάτες, πάντως, από την πλευρά τους κάνουν λόγο για μια γυναίκα δυναμική, πεισματάρα και ακομπλεξάριστη και, αναφορικά με την κριτική που της ασκείται για το γεγονός ότι δεν έχει το κατάλληλο μορφωτικό επίπεδο, τονίζουν «τους είδαμε και τους μορφωμένους».
iefimerida