Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΡΗΜΑΖΑΝ,,,,,

…τουριστικά καταλύματα και παραθεριστικές κατοικίες στην Κέρκυρα  
Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις σε τουριστικά καταλύματα και παραθεριστικές κατοικίες στην Κέρκυρα
Συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της εγκληματικής αυτής ομάδας, Αλβανικής καταγωγής, ενώ άλλοι δύο (2) ομοεθνής τους έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται
Η εξάρθρωση της σπείρας, η οποία ξεκίνησε τη δράση της τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο, είναι αποτέλεσμα συστηματικής έρευνας και συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας
Εξιχνιάστηκαν δεκαοχτώ (18) περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών, από τις οποίες ...


iso-8859-7''ÄÉÁÑÑÇÎÅÉÓ ÊÅÑÊÕÑÁ 12-08-2013.jpg...οι δράστες αφαίρεσαν χρυσαφικά, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις (80.000) ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, ύστερα από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, ομάδα αλλοδαπών διαρρηκτών Αλβανικής καταγωγής, η οποία επιδίδονταν στη συστηματική διάρρηξη τουριστικών καταλυμάτων και οικιών, κυρίως σε περιοχές του βόρειου και κεντρικού τμήματος του νησιού.
Η εξάρθρωση της σπείρας είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και κινητοποίησης Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας (Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης, Ο.Π.Κ.Ε.), στο πλαίσιο των ερευνών για την εξιχνίαση υποθέσεων διαρρήξεων που καταγγέλθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ειδικότερα, από την αξιολόγηση των στοιχείων και ευρημάτων, ταυτοποιήθηκε η συστηματική δραστηριοποίηση ομάδας αλλοδαπών διαρρηκτών τουριστικών καταλυμάτων, σε διάφορες περιοχές του νησιού, κυρίως στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του, τα μέλη της οποίας ενεργούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης.
Αφού κατόπτευαν συγκεκριμένες περιοχές, έβαζαν στο στόχο τους κυρίως τουριστικά καταλύματα και παραθεριστικές κατοικίες από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί τρία (3) μέλη της ομάδας, ηλικίας 26, 22 και 24 ετών Αλβανικής καταγωγής, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί δύο (2) ακόμη ομοεθνής τους, ηλικίας 23 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων διαρρήξεων και κλοπών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην περιοχή των Σινιών, ο 26χρονος και ο 22χρονος από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης και χθες το απόγευμα ο 24χρονος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.
Σε τουλάχιστον δεκαοχτώ (18) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες και καταλύματα κατά τους τελευταίους μήνες, έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή τους, στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων να ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των 80.000 ευρώ.
Από τις παραπάνω υποθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί, ξεχωρίζουν οι διαδοχικές διαρρήξεις πέντε καταλυμάτων στην περιοχή των Γουβιών, που διέπραξαν το τελευταίο δεκαήμερο, από όπου αφαίρεσαν αρκετά χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, καθώς επίσης οι αστυνομικοί εντόπισαν και έναν κλεμμένο φορητό Η/Υ, ο οποίος είχε  αφαιρεθεί τις βραδινές ώρες της 25.11.2012, από οικία στην περιοχή των Αυλιωτών Κέρκυρας και τον επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη του.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών μελών και την πλήρη διερεύνηση της δράσης της σπείρας για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.