Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΙΣΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ....



Η αντιμετώπιση των καρκινικών όγκων μοιάζει με το πότισμα των φυτών: αν αυτό γίνεται με… πυροσβεστήρα, το πολύ νερό θα τα σκοτώσει. Η παρομοίωση ανήκει σε επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν, οι οποίοι σε πρόσφατη μελέτη τους εξηγούν ότι η πολλή χημειοθεραπεία και ακτινοβολία μπορεί να σκοτώσει τον ασθενή προτού καν σκοτώσει τους όγκους.
Ωστόσο, αν η γαστρεντερική οδός του ασθενή παραμείνει υγιής και λειτουργεί κανονικά, οι πιθανότητες που έχει ο ασθενής να επιζήσει αυξάνονται σημαντικά. Κατά τη μελέτη τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ...
...υπάρχει ένας βιολογικός μηχανισμός που προστατεύει τη γαστρεντερική οδό ακόμη και όταν δέχονται υψηλές ποσότητες χημειοθεραπείας.
Όπως αναφέρουν στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature, ο μηχανισμός αυτός φαίνεται ότι υπάρχει και στον άνθρωπο, ανακάλυψη που δεν αποκλείεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο καρκίνος.
Μάλιστα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορούν μια μέρα να θεραπεύσουν ακόμη και τον μεταστατικό καρκίνο που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, ακριβώς επειδή οι μεγάλες δόσεις χημειοθεραπείας και ακτινοβολιών μπορεί να φέρουν τον θάνατο του ασθενή προτού εξαφανιστεί ο όγκος.

Όπως εξηγούν, αν καταφέρουν να αναπτύξουν μια μέθοδο που θα προστατεύει τη γαστρεντερική οδό από τις υψηλές δόσεις της θεραπείας, ο οργανισμός δεν θα είναι τόσο εκτεθειμένος και οι όγκοι θα εξαφανίζονται χωρίς να κινδυνεύει ο ασθενής.
inews.gr