Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:ΕΞΑΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ....

       3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  9-14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
«H κρίση δεν μπορεί να αναστείλει τη δημιουργικότητα, την ευαισθησία, την ψυχαγωγία των οποίων ο πολιτισμός αποτελεί όχημα αναζήτησης». Με τα λόγια αυτά,  η Πρόεδρος του Κέντρου Επτανησιακού Πολιτισμού κ. Άντζελα Γκερέκου καλωσόρισε τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν από την Παρασκευή 9 έως και την Τετάρτη 14 Αυγούστου στο 3ο Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας. Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, η κ. Γκερέκου τόνισε ότι για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας, στοχεύει στην προβολή του νησιού ως εστία καλλιτεχνικής έκφρασης που εμπλουτίζει το βίωμα των κατοίκων και των επισκεπτών του.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την κ. Γκερέκου στο κοινωνικό έργο που επιτελείται μέσω του Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας. Όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ «μετέχει στις ανάγκες της...
... κερκυραϊκής κοινωνίας, στηρίζοντας εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη». Για το λόγο αυτό,  τα έσοδα του  φετινού Φεστιβάλ θα δοθούν στο παράρτημα Κέρκυρας του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Πλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα».
Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Διονύσης Γραμμένος , αναφερόμενος στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ σημείωσε  «πως  φιλοδοξούμε να δώσουμε βήμα έκφρασης σε δημιουργούς και εκτελεστές, να ενθαρρύνουμε την επικοινωνία τους με διαφορετικά ακροατήρια». Για το λόγο αυτό «έχουμε ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων, με την παρουσία διεθνούς φήμης καλλιτεχνών και μουσικών συνόλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό».
«Ο Καζαντζάκης αναζητά  το φως και μέσα από αυτή την αναζήτηση καλεί κάθε έναν ως μάρτυρα» σημείωσε  ο σκηνοθέτης  Πάνος Αγγελόπουλος. Αποδεχόμενος την πρόσκληση της κ. Γκερέκου να παρουσιάσει στο κερκυραϊκό κοινό την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά της Ασκητικής»,  σημείωσε πως «μ’αυτο  τον τρόπο συμβάλλω ώστε στο να ξαναβρεί ο θεατής τον βασικό στόχο, την απόλυτη ελευθερία». Υποστηρίζοντας το κοινωνικό έργο του Φεστιβάλ, ο κ. Αγγελόπουλος ανακοινώσε πως η είσοδος για τους ανέργους στην θεατρική παράσταση  θα είναι δωρεάν.



 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

9/ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ -  ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ  – ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ
Διονύσης Γραμμένος ,κλαρινέτο
Αlexey Stadler , τσέλο
Κarina Sposobina, πιάνο
Ερμηνεύουν έργα  Rachmaninov,Paganini,Brahms,Lovreglio


10/ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- Θεατρική Παράσταση ‘’ΑΣΚΗΤΙΚΗ’’του Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ– Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» ΜΟΝ ΡΕΠΟ
Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της, στο Μέγαρο Μουσικής τον Απρίλιο του 2012 και τον Μάρτιο του 2013, η Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη φιλοξενείται στο 3ο «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» για μια μοναδική  παράσταση στις 10 Αυγούστου στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό.
Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Πρόκειται για μια τολμηρή απόπειρα παρουσίασης του φιλοσοφικού λόγου του συγγραφέα με δραματική μορφή, ώστε ο θεατής να αποκτήσει μια πρωτόγνωρη, πιο ουσιώδη επικοινωνία με τις μεγάλες αγωνίες και τα ιδανικά του Νίκου Καζαντζάκη.


14/ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ VENTUS ENSEMBLE - ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Το VENTUS  ENSEMBLE αποτελούν  νέοι, Κερκυραίοι μουσικοί, όλων των ελληνικών ορχηστρών (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Εθνική Λυρική Σκηνή, Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων).
Ενώνονται για μία βραδιά μουσικής, στην Ιόνιο Ακαδημία με τον  Διευθυντή Ορχήστρας Μιχάλη Οικονόμου.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 10 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ» ΣΤΟ ΜΟΝ ΡΕΠΟ, Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ