Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ....

Εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Κέρκυρα, πραγματοποιώντας πολιτική ομιλία στο Πεντοφάναρο με σαφώς προεκλογικό χαρακτήρα και πολλές αναφορές σε τοπικά ζητήματα του νησιού και των Επτανήσων.
 Tsipras Omilia 0

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το μόνο success story για την Ελλάδα είναι η ανατροπή του μνημονίου: «Είναι η εκλογές και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι δεν μπορεί να υπάρξει success story για την Ελλάδα αν δεν ανατραπεί το μνημονίο και η βάρβαρη λιτότητα».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για το πολυσυζητημένο «success story» την ίδια ώρα που ο Β. Σόιμπλε ομολογεί ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει και εξαγγέλλει νέο πρόγραμμα...
βοήθειας για μετά το 2014 ενώ χαρακτήρισε το Γ. Στουρνάρα ως το λογιστή των δανειστών της Ελλάδας.

«Δεν θα αφήσουμε να γίνουν πλειστηριασμοί»
Tsipras Omilia 9
Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει το κόμμα του να γίνουν 
πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας υπογραμμίζοντας ότι την κυβέρνηση δεν θα ανατρέψουν οι βουλευτές της, αλλά ο λαός με τους αγώνες του στους δρόμους: «Αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα. Δε θα βγάλουν στο σφυρί και τη πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια. Και να έχουν υπ΄ όψιν τους».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως δεν απειλεί επενδυτές όπως κατηγορεί το κόμμα του η κυβέρνηση αλλά «τα λαμόγια που διαχειρίζονται τη δημόσια περιουσία σα να είναι το τσιφλίκι των παππούδων τους. Τους επενδυτές απλά τους ενημερώνουμε ότι θα χάσουν αν τζογάρουν στο ξεπούλημα της Ελλάδας».

Οι καταστροφές του μνημονίου στην Κέρκυρα

Αναφερόμενος στην καταστροφική, όπως τη χαρακτήρισε, μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στην Κέρκυρα, έφερε ως παραδείγματα το ξεπούλημα βασικών υποδομών (λιμάνι, αεροδρόμιο, δημόσια περιουσία), το επίδομα ανεργίας, την κατάσταση των μικρών επιχειρήσεων, τις απολύσεις στην εκπαίδευση, το Δήμο Κέρκυρας, την ΕΡΤ, την αποψίλωση υπηρεσιών: «Δείτε τι γίνεται και στο νησί σας: Εκποιούν τις υποδομές. Ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας παίρνει προίκα μαζί του στο ΤΑΙΠΕΔ και το λιμάνι της Λευκίμμης. Εκχωρούν το αεροδρόμιο. Δεν διστάζουν να βάλουν στο ΤΑΙΠΕΔ, αυτό το εκτροφείο σκανδάλων, τον Ερημίτη. Εκποιούν ακίνητα για 100 χρόνια και 46 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Επιβάλλουν ένα όργιο μαύρης και αδήλωτης εργασίας, χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς και με απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες. Καταργούν το επίδομα ανεργίας στους εποχικούς εργαζόμενους. Φτιάχνουν ΧΥΤΑ σε γη υψηλής παραγωγικότητας και τον παραχωρούν σε ιδιώτη. Δεν διστάζουν να πουλήσουν ακόμα και τη λιμνοθάλασσα Κορρισίων, ενταγμένη περιοχή στη NATURA. Βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό στους καταστηματάρχες και τους εμπόρους με τις αναγκαστικές εισπράξεις οφειλών. Αφήνουν τους αγρότες χωρίς αποζημίωση, χωρίς στήριξη. Απολύουν 16 καθηγητές  της τεχνικής εκπαίδευσης του νησιού. Αφήνουν χωρίς προσωπικό τις σχολικές μονάδες, το μουσικό σχολείο, τις κοινωνικές υπηρεσίες. Βάζουν μαύρο στην ΕΡΑ Κέρκυρας με τα 60 χρόνια ζωής και προσφοράς».

«Σεισάχθια»

Όσον αφορά την πολιτική που θα ασκήσει το κόμμα του όταν έρθει στην εξουσία, προανήγγειλε την εφαρμογή μιας νέας «Σεισάχθιας»: «Πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αυτοί; Σεισάχθεια εμείς. Διαγραφή  χρεών και απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής είσπραξης για όσους διαβιούν κάτω από το όριο φτώχιας. Περικοπή δόσεων αποπληρωμής δανείων ώστε σε καμία περίπτωση να μην ξεπερνούν το 30% του διαθέσιμου μηνιαίου εισοδήματός  και διαγραφή του υπόλοιπου της αρχικής δόσης σε ετήσια βάση ,με εξαίρεση τα πολύ υψηλά εισοδήματα. Μερική διαγραφή χρεών σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος κατά τα χρόνια του Μνημονίου. Μη επιβάρυνση της οφειλής με τόκους υπερημερίας. 
Νέα μέτρα και νέα μνημόνια αυτοί; Διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους κατάργηση των μνημονίων, ρήτρα ανάπτυξης και πάγωμα αποπληρωμής των τόκων εμείς. 
Εξαθλίωση και βαλκανοποίση αυτοί; «Χάρτης αξιοπρεπούς διαβίωσης» εμείς».

Παρουσίες

Η πολιτική συγκέντρωση στο Πεντοφάναρο χαρακτηρίστηκε από τοπικά στελέχη του κόμματος ως πετυχημένη, καθώς συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου σε μία «δύσκολη» εποχή στο φουλ της τουριστικής περιόδου.
Το παρών τους έδωσαν ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Σαμοΐλης, ο επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου «ΑΝΑΣΑ» Θ. Γαλιατσάτος, ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου «Εμπρός» Γ. Ραιδεστινός αλλά και αρκετά πολιτικά στελέχη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Corfupress .cpm