Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΔΙΚΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ 6000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Το υπουργείο Δικαιοσύνης πιέζει για εκδίκαση των υποθέσεων και την έκδοση οριστικής απόφασης μέχρι την 1η Νοεμβρίου ώστε να απομακρυνθούν από το Δημόσιο όσοι συμβασιούχοι συνεχίζουν να εργάζονται ενώ έχει λήξη η σύμβασή τους η σύμβασή τους
Σε δικαστική εκκαθάριση έως την 1η Νοεμβρίου οδηγούνται 6.000 υποθέσεις υπαλλήλων του Δημοσίου που ανήκουν στην κατηγορία των συμβασιούχων αλλά εξακολουθούν να εργάζονται και να αμοίβονται βάσει προσωρινών δικαστικών αποφάσεων, αν και οι συμβάσεις τους έχουν καταγγελθεί.
Σύμφωνα με το Έθνος, πρόκειται για την ομάδα των εργαζομένων που -μετά τη λήξη της σύμβασής τους- προσέφυγε στα δικαστήρια κατά του Δημοσίου, με το αιτιολογικό ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και διεκδικούν την ...

...επαναπρόσληψή τους.
Ωστόσο, με το που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη καταθέτουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και επιτυγχάνουν - μέσα από τις διαρκείς αναβολές εκδίκασης των υποθέσεών τους - την παραμονή (επί μακρόν) στη θέση τους λαμβάνοντας κανονικά τις αποδοχές τους.
Η κυβέρνηση, με διάταξη που συμπεριέλαβε στο τελευταίο - πριν από το κλείσιμο της Βουλής για το καλοκαίρι - πολυνομοσχέδιο, άλλαξε πλήρως τη διαδικασία, με δεδομένο ότι υπήρχαν περιπτώσεις υπαλλήλων που προφασιζόμενοι κώλυμα πετύχαιναν διαρκώς αναβολές στις δίκες και παρέμεναν ακόμη και για μια πενταετία στην υπηρεσία τους, διεκδικώντας στη συνέχεια τη μονιμοποίηση τους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου έχει ενημερώσει ήδη τον πρωθυπουργό ότι μέχρι την 1η Νοεμβρίου (τέσσερις μήνες δηλαδή μετά την ψήφιση του νόμου) θα έχουν εκδοθεί οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν 6.000 περιπτώσεις και ο στόχος είναι να έχουν καθαρογραφεί μέχρι το τέλος του έτους.
Οι εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών είναι πως από τους 6.000 υπαλλήλους, για τους οποίους αυτή την ώρα υπάρχει εκκρεμοδικία, οι 5.000 θα οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο. Η κυβέρνηση, αν και δεν μπορεί, προφανώς, να προκαταλάβει τις όποιες αποφάσεις, βάζει τέλος στη «φάμπρικα» των αναβολών που διεκδικούσαν και πετύχαιναν κυκλώματα στα οποία μετείχαν ακόμη και δήμαρχοι αλλά και εργατολόγοι, με αποτέλεσμα οι πελάτες τους να παραμένουν επ' αόριστον στο Δημόσιο.
Αυτός ήταν άλλωστε και ο αρχικός στόχος του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, όταν εισηγούνταν τον περασμένο Ιούλιο την ένταξη της σχετικής ρύθμισης στο πολυνομοσχέδιο.
news247.gr