Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ...

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στην Κέρκυρα
Συνελήφθησαν ένας (1) ημεδαπός και τρεις (3) υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, όλοι τους μέλη του κυκλώματος

Η εξάρθρωση της οργάνωσης, η οποία ξεκίνησε τη δράση της τουλάχιστον από τον Μάιο του 2013, είναι αποτέλεσμα συστηματικής έρευνας και συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας
Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 123.000 ευρώ περίπου, ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, καθώς και ένας φακός-tazer

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, ύστερα από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, η οποία επιδίδονταν στη συστηματική πώληση ναρκωτικών ουσιών κυρίως στην περιοχή του Κάβου Κέρκυρας.
Η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και κινητοποίησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, στο πλαίσιο των ερευνών για την πάταξη του φαινομένου της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών σε τουριστικές περιοχές του νησιού, που προσελκύουν μεγάλο αριθμό παραθεριστών.
Ειδικότερα, από την αξιολόγηση των στοιχείων και ευρημάτων, ταυτοποιήθηκε η συστηματική δραστηριοποίηση του κυκλώματος το τελευταίο τρίμηνο περίπου, τα μέλη του οποίου ενεργούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, χθες (14.08.2013) το απόγευμα σε περιοχές της νότιας Κέρκυρας, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, ένας 36χρονος ημεδαπός και άλλοι τρεις υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, ηλικίας 30, 34 και 38 ετών.
Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι ο 36χρονος ημεδαπός, που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, διέθετε τρεις εμπορικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Κάβου Κέρκυρας, τις οποίες χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνες», για να νομιμοποιούνται τα παράνομα έσοδα που προέρχονταν από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και οι τρεις από αυτούς για παράνομη οπλοκατοχή.
Σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τεσσάρων συλληφθέντων, καθώς και στα τρία καταστήματα «βιτρίνες», παρουσία δικαστικού λειτουργού και με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 Το συνολικό χρηματικό ποσό των (123.315) ευρώ
Οκτώ συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη (387) γραμμαρίων περίπου
Οκτώ συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (343) γραμμαρίων περίπου
  Πέντε συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 5 γραμμαρίων περίπου
 Μία ηλεκτρονική ζυγαριά
 Ένας φακός-tazer
 Τέσσερα σπρέι πιπεριού
  19 χάπια απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων
 Δύο μεταλλικά γκλοπ
 Εννέα κινητά τηλέφωνα και
 Μία κυνηγετική καραμπίνα χωρίς άδεια και δέκα φυσίγγια.
Οι τέσσερις συλληφθέντες με τις σε βάρος τους κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.