Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Την Πέμπτη η πρώτη εκδήλωση του Φεστιβάλ Κέρκυρας – Ionian Concerts στο περιστύλιο των Ανακτόρων
Χρήστος Σκούρτης: Στόχος μας η ποιοτική αναβάθμιση του Φεστιβάλ και η διεύρυνσή του σε όλα τα νησιά του Ιονίου
P3160452.JPG
Αυλαία ανοίγει την προσεχή Πέμπτη 2 Ιουνίου το Φεστιβάλ Κέρκυρας, με την πρώτη εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο περιστύλιο των ανακτόρων στις 9 το βράδυ.

   Το νέο κύκλο του Φεστιβάλ της Κέρκυρας θα ανοίξει η χορωδία από το Trondheim της Νορβηγίας και θα πλαισιωθεί από τη μικτή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Χλομού.
   Σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, μαζί με τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ Κέρκυρας, καθηγητή του Ι.Π Λάμπη Βασιλειάδη, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας Παντελή Κοντό και εκπροσώπους της Νορβηγικής χορωδίας παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου.
   Ο κ. Σκούρτης τόνισε μεταξύ των άλλων ότι: «Παρά το αντίξοο –οικονομικά- περιβάλλον και φέτος αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε το Φεστιβάλ Κέρκυρας, γιατί θεωρούμε ότι ο πολιτισμός αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας, το οποίο δεν δικαιούμαστε να απεμπολήσουμε.
   Έχουμε αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να υπερκεράσουμε τα εμπόδια, κυρίως οικονομικά  και πλέον βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την πρώτη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο περιστύλιο των ανακτόρων με δύο χορωδίες. Η μία έρχεται από την μακρινή Νορβηγία και συγκεκριμένα από το Trondheim (Τροντχάιμ) (μάλιστα οι Νορβηγοί χορωδοί θα αποδώσουν και ελληνικά τραγούδια) και η δεύτερη χορωδία είναι του Πολιτιστικού Συλλόγου Χλομού.

   Αφού καλωσορίσω τους Νορβηγούς χορηγούς και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ Κέρκυρας, καθηγητή, Λάμπη Βασιλειάδη, για την αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία που έχουμε, καθώς επίσης και την Ένωση Χορωδιών Κέρκυρας η οποία βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας σε όλες τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε.
   Θέλω, τέλος, να διαβεβαιώσω ότι στόχος μας είναι η ποιοτική αναβάθμιση του Φεστιβάλ, γιατί μόνο έτσι το Φεστιβάλ Κέρκυρας θα κατορθώσει να καθιερωθεί ως ένας αξιόπιστος ποιοτικά πολιτιστικός θεσμός και να κερδίσει το σεβασμό και του κοινού και των ειδικών. Και βεβαίως να διευρυνθεί σε όλα τα Ιόνια Νησιά».