Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ....

 ...Την  επαναπρόσληψη των 138 εργαζομένων του ξενοδοχείου «Ακτή Μεσσογγής» 
Συνάντηση με την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου «Ακτή Μεσσογγής»  θα επιδιώξει αύριο (Τετάρτη)  επιτροπή αποτελούμενη από δημοτικούς συμβούλους υπό το Δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή και με την παρουσία της διοίκησης του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων,  σε μία τελευταία προσπάθεια να πεισθεί η επιχείρηση να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των 138 εργαζομένων της μονάδας.

Αυτό αποφάσισε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Της Κέρκυρας, ενώ αν δεν ανταποκριθεί στην απαίτηση επαναπρόσληψης το ξενοδοχείο, τότε η στάση του Δήμου και των υπηρεσιών του απέναντι σε μία σειρά εκκρεμοτήτων και ζητημάτων στα οποία ο δήμος μπορεί να παρέμβει, θα είναι σκληρή. 
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Πελάης, μιλώντας στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση ανακοίνωσε ότι σε μία τελευταία υποχώρηση από πλευράς εργαζομένων, δέχονται την πρόσληψη και όχι την επαναπρόσληψη τους με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει έμπρακτη και νομική δέσμευση της νέας ιδιοκτησίας του ξενοδοχείου ότι για διάστημα τριών ετών δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις. Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι θα στραφούν αποκλειστικά κατά της προηγούμενης διοίκησης για τις παλιές οφειλές.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, υπογράμμισε ότι ο Δήμος προκειμένου να πιέσει την ιδιοκτησία διαθέτει τα απαραίτητα όπλα που του παρέχονται από τη νομοθεσία,  ενώ άφησε αιχμές κατά της πρώην Νομαρχίας και των δήμων της περιοχής που κληροδότησαν στην Αυτοδιοίκηση  σειρά χρεών  και συνεχιζόμενες πολεοδομικές και άλλες παρανομίες τις οποίες δεν είχαν αντιμετωπίσει. Δήλωσε δε την αντίθεσή του με τις πρακτικές επιχειρηματιών απέναντι στους εργαζόμενους,  όπως αυτές της σημερινής εργοδοσίας του Ακτή Μεσογγή
Σε αντίστοιχο κλίμα κινήθηκαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας. Ο Αλέκος Αυλωνίτης υπογράμμισε ότι   πρέπει να υπάρξει προσεκτικός χειρισμός λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί και στο χώρο των καταστηματαρχών και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής που φοβούνται   νέα αναστολή λειτουργίας της μονάδας. Ο Μπάμπης Χαραλάμπους κατηγόρησε τους εκπρόσωπους της σημερινής εργοδοσίας του ξενοδοχείου για τη στάση τους που προσβάλλει όργανα και αδιαφορεί για τη νομοθεσία, ο Στέφανος Σαμοΐλης επεσήμανε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο και η πολιτεία πρέπει να κατοχυρώσουν την επιχειρηματικότητα με επίκεντρο τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν πρέπει να βρίσκονται στο έλεος των εργοδοτών,  ενώ η Μερόπη Υδραίου εμφανίστηκε απαισιόδοξη ότι οι αυριανές διαβουλεύσεις δεν θα πιάσουν τόπο, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένη προθεσμία εφαρμογής των αποφάσεών του στο ξενοδοχείο.
Σύνταξη:Γιάννης Ανδριώτης