Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙΣ 2014.....

           Στο minedu.gov.gr οι βαθμολογίες
           
Πανελλαδικές και Βάσεις 2014: Στο minedu.gov.gr οι βαθμολογίες


Έως την Τετάρτη αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί οι βαθμολογίες στην ειδική ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr ενώ θα τοιχοκολληθούν και στα Λύκεια όλης της χώρας.

Την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 θα ανακοινωθούν και οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ περίπου στις 13.00, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Παιδείας.

Βάσεις πολλών ταχυτήτων αναμένονται για τα τμήματα των πανεπιστημίων, των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και των Στρατιωτικών Σχολών.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες...


... για τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων (ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα), φαίνεται πως άνοδος των βάσεων αναμένεται για αρκετά υψηλόβαθμα τμήματα όπως Νομικά, Πολυτεχνικά και Οικονομικά, πτώση εκτιμάται ότι θα υπάρχει στις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές Σχολές αλλά και σε τμήματα των ΤΕΙ που δίνουν δουλειά. Στις Στρατιωτικές θα υπάρχουν αυξομειώσεις, ανάλογα με το αν αυξήθηκαν ή μειώθηκαν οι θέσεις των εισακτέων.
Πάντως το εύρος της ανόδου ή της καθόδου των βάσεων ανά τμήμα θα μπορεί να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια όταν ανακοινωθούν τα στατιστικά στοιχείων των βαθμολογικών επιδόσεων, αλλά και μόλις κατατεθούν τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων με τις προτιμήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν από τις 24 Ιουνίου, οπότε και τέθηκε σε λειτουργία η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή έως τις 24 Ιουλίου το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Οι υποψήφιοι έχουν κληθεί από τις 18 Ιουνίου να προσέλθουν στο λύκειό τους, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ο οποίος τους είναι χρήσιμος για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους.

Με το password και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr . Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται, να μελετούν και να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους, κάνοντας προσωρινή αποθήκευση (πρόχειρο μηχανογραφικό).

Από την ανακοίνωση των βαθμών έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, επιλέγοντας «ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ».

Στη συνέχεια, το μηχανογραφικό δελτίο καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και δεν είναι δυνατή καμία τροποποίηση.

 Πηγη madata.gr