Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ : ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ....



Κυβέρνηση, βιομήχανοι και αστικά ΜΜΕ προσπάθησαν να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της «Μικρής ΔΕΗ» με μπαράζ απειλών και τρομοκρατία, να τους αποκόψουν από την αλληλεγγύη του λαού για να προχωρήσουν ανεμπόδιστα τα σχέδια για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Χτες πρώτη μέρα της απεργίας...

... συνεχίστηκαν οι απειλές για επιστράτευση και η συκοφαντία συλλήβδην των εργαζομένων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Παρά τις απειλές, την τρομοκρατία, την προσπάθεια δημιουργίας κοινωνικού αυτοματισμού η συμμετοχή των εργαζομένων σε όλες τις μονάδες και τα ορυχεία της ΔΕΗ στη Μακεδονία Θράκη έφτασε το 95% και ο αγώνας τους συναντά την αλληλεγγύη του λαού της περιοχής.

Η μάχη της περιφρούρησης στις πύλες δόθηκε με μαζική παρουσία των ταξικών δυνάμεων.

Με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δε λύνονται τα προβλήματα. Ο αγώνας των εργαζομένων και της ΔΕΗ και των υπόλοιπων εργαζομένων όλων των κλάδων, είναι δίκαιος και από αυτή την άποψη θα πρέπει να στηριχτεί μαζικά από το λαό μας. Είναι δίκαιος πρώτα απ’ όλα διότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι αντιλαϊκή, έχει ψηφίσει σωρεία αντεργατικών νόμων, τώρα φέρνει αυτό το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ. Πρέπει να καταργηθούν όλοι αυτοί οι νόμοι οι οποίοι εδράζονται στο κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας. Την πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά με αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, την πληρώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου με αλλαγές επώδυνες στις εργασιακές τους σχέσεις, με μείωση μισθών, την πληρώνει συνολικά, ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία.



Κέρκυρα 5 Ιουλίου 2014                                Γραφείο Τύπου της ΤΟ Κέρκυρας του ΚΚΕ