Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ : ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΝΟΥΝΤΣΙΑΤΑ......

Η Υφυπουργός Πολιτισμού Κυρία Άντζελα Γκερέκου προσπαθεί να την εντάξει στο Υπουργείο Πολιτισμού για να χρηματοδοτηθεί το έργο αποκατάστασή της


Η διερεύνηση λύσης για τη μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κωδωνοστασίου της Ανουντσιάτα απασχόλησε τη συνάντηση της Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Α. Γκερέκου με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Σεβασμιότατο Ι. Σπιτέρη, τον Διοικητή και τον νομικό εκπρόσωπο του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας καθώς και τον νομικό εκπρόσωπο των ιδιωτών ιδιοκτητών τμήματος του μνημείου. Η συνάντηση εγκαινίασε έναν κύκλο συζητήσεων με σκοπό την παραχώρηση του κωδωνοστασίου στο Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να καταστεί δυνατή ή ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τη διάσωση, την προστασία και την ανάδειξή του.


Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τον έλεγχο τίτλων που είχε πραγματοποιηθεί στα Κτηματολογικά Γραφεία, Κέρκυρας, στο Υποθηκοφυλακείο Κέρκυρας και στο Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου Κέρκυρας, το κωδωνοστάσιο της Ανουντσιάτα βρίσκεται σε οικόπεδο το οποίο ανήκει σε ποσοστό 34% εξ αδιαιρέτου σε ιδιώτη και σε ποσοστό 66% εξ αδιαιρέτου στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.