Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ....

Αθήνα
 Η Χάρις Αλεξίου τραγούδησε για τις απολυμένες καθαρίστριες

Μεγάλη συναυλία, αφιερωμένη στις 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και στον αγώνα που δίνουν εδώ και 10 μήνες διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους, έδωσε το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος η Χάρις Αλεξίου.
Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Ιουνίου ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται στο υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, δεν πιθανολογείται -στην παρούσα φάση- ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών, αλλά ούτε τα πολιτικά δικαστήρια -όπως είναι ο Άρειος Πάγος- έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την οικονομική πολιτική του κράτους, η οποία επέβαλε το καθεστώς διαθεσιμότητας στις καθαρίστριες.

Η συναυλία διοργανώθηκε με τη συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» και την «Αλληλεγγύη για όλους». Το βίντεο είναι από το Left.gr (φωτογραφίες-βίντεο: Άγγελος Kαλοδούκας)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
 
Πηγη http://news.in.gr