Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ......



 Οι προτεραιότητες αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού για την προστασία και την ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας απασχόλησε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Α. Γκερέκου και στην οποία συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και αρμόδια στελέχη του Υπουργείου.


Ως προς το ζήτημα της προστασίας της Παλιάς Πόλης, αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στην εκπόνηση πολεοδομικής μελέτης  και στην εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότησή της με σκοπό τον καθορισμό χρήσεων γης, των όρων δόμησης και του περιεχομένου των οικονομικών δραστηριοτήτων.
 Επίσης εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης και ολοκλήρωσης των ενταγμένων από το 2010 έργων, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αχίλλειο και το Κάβο Σίδερο, καθώς και ο προγραμματισμός των έργων που μπορούν να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ).
 Σε ότι αφορά τις καταγγελίες για μη συμβατές δραστηριότητες στον χώρο του Αχίλλειου, η Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού έδωσε εντολή να διερευνηθούν άμεσα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες οι καταγγελίες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του Αρχαιολογικού Νόμου.
Τέλος, συζητήθηκε η εξεύρεση τρόπων χρηματοδότησης για τη διάσωση, την ανάδειξη και τη μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κωδωνοστασίου της Ανουντσιάτα.