Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ, ΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ,ΚΑΙ...

…για το χώρο του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

Η Υφυπουργός Πολιτισμού κ.Άντζελα Γκερέκου στη χτεσινή της συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κων/νο Μανιατόπουλο ζήτησε να επανεξεταστεί το θέμα της παραχώρησης του χώρου του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας,
Άντζελα Γκερέκου
Η κα Γκερέκου ανέλυσε διεξοδικά τους  σοβαρούς λειτουργικούς και οικονομικούς σκοπούς που εξυπηρετεί η υφιστάμενη αξιοποίηση του χώρου, στον οποίο στεγάζονται μεταξύ άλλων 3 Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου αλλά και σημαντικές υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας. 
Τόνισε επίσης ότι η αξιοποίηση αυτή αποφέρει ετήσια έσοδα περίπου 200.000 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με το οποίο καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως η πρόσληψη επικουρικού ιατρικού προσωπικού. Επεσήμανε επίσης ότι η εν λόγω παραχώρηση έγινε από το Υπουργείο Υγείας χωρίς να προηγηθεί αξιολόγηση της κοινωνικής, οικονομικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής προσφοράς του χώρου.

Τις επόμενες ημέρες η Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα αποστείλει επιστολές προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας ζητώντας την επανεξέταση της παραχώρησης και την ακύρωση της σχετικής πράξης.


                        ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ....
 

Η κα Γκερέκου ζήτησε για άλλη μια φορά - μετά τον Φεβρουάριο του 2013 -  να τεθεί υπόψη της το πλήρες σχέδιο αξιοποίησης του ακινήτου στην Κασσιόπη προκειμένου να αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα, και στη συνέχεια να οργανωθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και με θέμα τη διασφάλιση των ήπιων» χαρακτηριστικών της επένδυσης και την προστασία του περιβάλλοντος. Αντίστοιχη ενημέρωση, με την αποστολή πλήρους φακέλου, ζήτησε και για το ακίνητο του Castello Bibelli προκειμένου να διακριβωθεί ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες προβλέψεις για τη διάσωση και την ανάδειξή του ως μνημείου, τον ορισμό ζωνών προστασίας, τη διατήρηση των χώρων της Εθνικής Πινακοθήκης και τη διαμόρφωση των περιβαλλοντικών όρων.     

                     ΓΙΑ ΤΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ

Τέλος, η κα Γκερέκου έλαβε από τον κ. Μανιατόπουλο, υπό την ιδιότητα του τελευταίου ως Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ, φάκελο ενημέρωσης για την πορεία των εργασιών στο Αχίλλειο και εν όψει της σύσκεψης που θα γίνει τη μεθεπόμενη εβδομάδα υπό την Υφυπουργό Πολιτισμού με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου.