Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΕΠΤΑΝΗΣΑ : ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ


 Διαδοχικές συλλήψεις  αλλοδαπών διαφόρων εθνικοτήτων , στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν σε Ευρωπαϊκές χώρες  με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα 




Συνελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, συνολικά τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας από 19 εως και 29 ετών διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίσθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κέρκυρας, αντίστοιχες δικογραφίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της κατοχής και χρήσης πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Οι τέσσερις αλλοδαποί (24χρονος Σύριος, 25χρονη Νιγηριανή, 19χρονος Σομαλός και 29χρονος Σύριος) εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς , κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου μήνα περίπου, ύστερα από εξειδικευμένη αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού που εφαρμόζεται στα αεροδρόμια των νησιών του Ιονίου, από τις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες,  για τον εντοπισμό και εξάρθρωση κυκλωμάτων που διακινούν μη νόμιμους αλλοδαπούς σε Ευρωπαϊκές χώρες. 

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και σε βάρος τους παράλληλα εφαρμόστηκαν και οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία.


 

Συνελήφθη ημεδαπός στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας για υποκλοπή μεταφορικού έργου



Συνελήφθη την Τρίτη (22.07.2014) το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κέρκυρας, 25χρονος ημεδαπός, για υποκλοπή μεταφορικού έργου.

 Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 25χρονου και ενός ακόμη αλλοδαπού υπηκόου Γερμανίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της  υποκλοπής μεταφορικού έργου και άλλων σχετικών διατάξεων που αφορούν τις δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές, για την στέρηση αδείας ικανότητας οδηγήσεως και άλλων διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο 25χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε να μεταφέρει με χρηματικό κόμιστρο,  παράνομα με αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης δύο αλλοδαπούς.

Από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος στερούνταν αδείας ικανότητας οδηγήσεως και εκτελούσε την μεταφορά για λογαριασμό αλλοδαπού υπηκόου Γερμανίας, ιδιοκτήτη τουριστικής επιχείρησης, στον οποίο ανήκε το αυτοκίνητο.

Ο 25χρονος οδηγός οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ 

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου , οι οποίοι  επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστές ταυτότητες σε Ευρωπαϊκή χώρα



Συνελήφθησαν  την Πέμπτη (24.07.2014)  το πρωί στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, δύο υπήκοοι Συρίας 33 και 20 ετών, για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, στο πλαίσιο συστηματικών εξειδικευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών Ευρωπαϊκές χώρες. 

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου και παράλληλα σε βάρος τους εφαρμόστηκαν οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία.

                     ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΩΝ

Σημαντικά τα αποτελέσματα του σχεδιασμού θωράκισης της  τουριστικής εμπορικής δραστηριότητας στα νησιά του Ιονίου
Πραγματοποιήθηκαν  από την έναρξη της θερινής περιόδου συνολικά (2495) έλεγχοι σε καταστήματα και βεβαιώθηκαν (1142) παραβάσεις πταισματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα  
 Συνελήφθησαν 164 άτομα για άγρα πελατών, ηχορύπανση, παραεμπόριο, παραβίαση σφράγισης, στέρηση άδειας λειτουργίας και άλλα αδικήματα    

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών των Ιονίων νησιών που εφαρμόζεται από τις αστυνομικές Υπηρεσίες την τρέχουσα θερινή περίοδο.  
Η δέσμη μέτρων που εφαρμόζεται περιλαμβάνει την πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση των διαθέσιμων αστυνομικών μονάδων και την διενέργεια συστηματικών και κατά περίπτωση, εξειδικευμένων ελέγχων, με στόχο:
·         την αντιμετώπιση της παραβατικότητας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
·         την  συστηματική  αστυνόμευση  των τουριστικών περιοχών για την πρόληψη της μικροεγκληματικότητας  καθώς και
·         την αυξημένη επιχειρησιακή ανταπόκριση σε έκτακτα περιστατικά
Τα αποτελέσματα που αποτυπώνονται από την έως τώρα εφαρμογή του σχεδιασμού αυτού, ειδικότερα όσον αφορά την αντιμετώπιση της παραβατικότητας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα, από την έναρξη της θερινής περιόδου (τελευταίο τρίμηνο περίπου) είναι τα ακόλουθα:
Ø  Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2495 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Ø   Βεβαιώθηκαν 1.142 παραβάσεις, από τις οποίες 645 πταισματικού χαρακτήρα και 497 πλημμεληματικού.
Ø  Συνελήφθησαν συνολικά 164 άτομα για διάφορες παραβάσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν αυτές της  ηχορύπανσης (25), της στέρησης αδείας λειτουργίας καταστήματος (73) και οι (32) για παραβίαση της σφράγισης που είχε εφαρμοστεί.
Oι έλεγχοι που πραγματοποιούνται θα συνεχιστούν καθ΄ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου καλύπτοντας το σύνολο του φάσματος πρόληψης της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στις τουριστικές περιοχές των νησιών του Ιονίου.