Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 6500 ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ....

Από που θα αντληθούν οι απομακρύνσεις

Ποιοι είναι οι 6.500 που απολύονται από το ΔημόσιοΕντός του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί το κύμα απολύσεων, μετά τη σχετική συμφωνία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα. Πρόκειται για το νέο κύμα απομακρύνσεων από το Δημόσιο 6.500 υπαλλήλων, το οποίο προβλέπεται από το Μνημόνιο.
Οι απολύσεις των υπαλλήλων του δημοσίου θα προκύψουν μέσω συρρίκνωσης κρατικών δομών, αλλά και μέσω λήξης του οκτάμηνου της διαθεσιμότητας, αλλά και απομακρύνσεις όσων οι συμβάσεις έχουν λήξει και εξακολουθούν να υπηρετούν με αποφάσεις δικαστηρίων.

Βασική δεξαμενή από όπου θα αντληθούν περισσότερες από 1.000 απολύσεις θα είναι ο τομέας των συγκοινωνιών, αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Κ. Μητσοτάκη 1.050 θα απομακρυνθούν από τις συγκοινωνίες με μειώσεις δρομολογίων. Στη σχετική λίστα βρίσκονται τόσο το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όσοι υπολείπονται για να επιτευχθεί ο στόχος των 6.500 αναμένεται να προκύψουν από τη διαθεσιμότητα, καθώς μετά τη λήξη του οκταμήνου που προβλέπεται, αναμένεται να απομακρυνθούν 3.600 δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν υπαχθεί στο καθεστώς και δεν έχουν απορροφηθεί σε κάποιον άλλο οργανισμό του Δημοσίου. 
 Πηγη newsbeast.gr