Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ....



Στη Ρόδο θα βρεθεί την Κυριακή ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ, όπου θα διανυκτερεύσει, πριν αναχωρήσει την επομένη για τη Βραζιλία, που είναι ο τελικός του προορισμός
 Click on the slide!
 

Τον πρόεδρο της Κίνας θα υποδεχθεί στις 2 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Ρόδου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στη συνέχεια, θα του παραθέσει γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Το 6 το απόγευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Ζινπίνγκ στο Κάστρο των Ιπποτών και θα περπατήσουν μαζί μέχρι τις 6.45 στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου.

Ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 9 το βράδυ, ενώ ο πρόεδρος της Κίνας θα διανυκτερεύσει στο νησί.

Στη Ρόδο ο Κινέζος πρόεδρος

Ο κ. Ζινπίνγκ είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό πέρυσι, κατά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Κίνα και είχε δηλώσει ότι γνωρίζει πολλά για την πατρίδα μας, την οποία θεωρεί κοιτίδα του πολιτισμού στη Δύση, ενώ η Κίνα είναι η αντίστοιχη κοιτίδα στην Ανατολή.

Η επίσκεψη έχει συμβολική σημασία, καθώς επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών και υπογραμμίζει την πρόθεση της Κίνας για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα στο πλαίσιο που έχει βάλει η ανταλλαγή των επισκέψεων των δύο πρωθυπουργών.

Εκ των πραγμάτων συνιστά προβολή του ελληνικού τουρισμού και παρότρυνση του Κινέζου προέδρου προς τους πολίτες της χώρας του να επισκέπτονται την Ελλάδα.

«Αστακός» η Ρόδος

Για την ασφαλή μετακίνηση του Κινέζου προέδρου, θα χρησιμοποιηθούν δεκάδες αστυνομικοί με πολιτικά ενώ θα ελέγχεται εξονυχιστικά οτιδήποτε κινείται ή παραμένει σταθερό στα σημεία όπου θα περάσει ή θα περπατήσει ο πρόεδρος της Κίνας.

Ενδεικτικό των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που έχουν παρθεί, είναι και το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των μετακινήσεων των υψηλών προσώπων, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία σε κομβικά τουλάχιστον σημεία.

Δύο οχήματα - γερανοί θα περιπολούν και θα απομακρύνουν οποιοδήποτε όχημα είναι σταθμευμένο στην πορεία αυτή και θεωρηθούν ύποπτα.

Το δίκτυο των αστυνομικών της ασφάλειας Ρόδου που θα βρίσκεται σε «ανοιχτή» γραμμή με τις φρουρές των υψηλών προσώπων, θα κινείται παντού και θα διενεργεί κάθε είδους ελέγχους.

Σε κομβικά υπερυψωμένα σημεία όπου θα κινηθούν μπορεί να χρησιμοποιηθούν ακόμα και ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, για να εποπτεύουν με τον καλύτερο τρόπο τον χώρο. 

Πηγη  briefingnews.g