Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ο ΚΑΡΝΤΟΣΟ

Οριστικά ποδοσφαιριστής των Φαιάκων ο Αργεντινός αμυντικός μέσος, που υπέγραψε το απόγευμα της Πέμπτης, το μονοετές συμβόλαιό του.

 cardoso-ipografi2

Και με τη βούλα, «Κερκυραίος» θα είναι για την επόμενη σεζόν, ο Οράσιος Ραμόν Καρντόσο.
Ο 35χρονος άσος λοιπόν επιβεβαίωσε αυτό που φαινόταν σχεδόν σίγουρο, τις τελευταίες ημέρες, μιας και το απόγευμα της Πέμπτης πέρασε από τα γραφεία της Κέρκυρας, και έβαλε την υπογραφή του, στο νέο, μονοετές, συμβόλαιο του.
Κάτι, που έφερε, στη συνέχεια, όπως συνηθίζεται, και την ανακοίνωση της έναρξης της συνεργασίας από το επίσημο σάιτ της ΠΑΕ, στο οποίο, αναφέρονται τα εξής:


H ΠΑΕ Κέρκυρα ανακοινώνει με εξαιρετική ικανοποίηση, την έναρξη της συνεργασίας της με τον καταξιωμένο Αργεντινό ποδοσφαιριστή, Horacio Ramón Cardozo, τον οποίο και καλωσορίζει στην οικογένεια της ομάδας μας. Η συμφωνία είναι διάρκειας ενός έτους.
 
Ο Cardozo γεννήθηκε στις 29/11/1979 στην πόλη Γκόγια της Αργεντινής και αποτελεί ποδοσφαιρικό «προϊόν» των υποδομών της Εστουδιάντες. Το 1998 εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα της ιστορικής ομάδας του Λα Πλάτα, με την οποία μέτρησε μια πορεία έως τα ημιτελικά του Copa Libertadores.
Στην Εστουδιάντες έμεινε ως το 2006, μ’ έναν ενδιάμεσο δανεισμό (2002-’03, 16/0), στη Νουέβα Σικάγο, του Μπουένος Άιρες. Τη σεζόν 2006-’07 «μετακόμισε» για μισή σεζόν στην Κίλμες (7 ματς στο Apertura) και γι’ άλλη μισή ξανά στη Νουέβα Σικάγο (11/1 στο Clausura), όπου και τον εντόπισαν οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης, φέρνοντάς τον, το επόμενο καλοκαίρι στην Ελλάδα.
Στην ομάδα της Αρκαδίας έκανε σπουδαία καριέρα, τα τρία χρόνια, που παρέμεινε, προκαλώντας το «θερμό» ενδιαφέρον όλων των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ...).
Mετά από 75 αγώνες (2 γκολ) στον Αστέρα και σπουδαία συνδρομή στη στερέωσή του στα «σαλόνια», αγωνίστηκε ένα χρόνο στην Καβάλα (2010-’11, 22/0) και, μετά τον υποβιβασμό των «Αργοναυτών» για εξωαγωνιστικούς λόγους, συνέχισε στην Κόλο Κόλο της Χιλής (8/0). Την τελευταία διετία αγωνίστηκε σε Απόλλωνα Λεμεσού (έξι μήνες, το 2013) και, πέρσι, Εργοτέλη (26/0).