Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΚΟΥΓΙΑΣ:ΕΚΠΤΩΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

  

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, ο Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιώργου Σαρρή, ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ενώ τόνισε ότι ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό.

H συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Κούγια:



"Πρώτον, ζητάμε να συγκληθεί εκτάκτως γενική συνέλευση της ΕΠΟ και να αποφασιστεί η άμεση τοποθέτηση της Παναχαϊκής στη Super League. Όπως εισηγήθηκε τότε ο Πιλάβιος με Ηρακλή, Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα, και τις έβαλαν να παίξoυν στη Β' Εθνική, το ίδιο να γίνει και τώρα. Και να μπει η Παναχαϊκή άμεσα στη Super League είτε ως υπεράριθμη, είτε στη θέση του Πλατανιά.

Από την στιγμή που προκύπτει από το βούλευμα και τις τηλεφωνικές συνομιλίες ότι ο Μαρινάκης και ο τότε πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ Σαρρής, μέσω διαιτητών, έστησαν τα παιχνίδια της Παναχαϊκής, για ν' ανέβει ο Πλατανιάς, πρέπει να γίνει άμεση αποκατάσταση της Παναχαϊκής.

Δεύτερον, ζητάμε να αποφασίσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ και να επικυρωθεί η απόφαση από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ να μας επιστραφούν όλα τα χρήματα από πρόστιμα που έχουν παρακρατηθεί από την ΠΑΕ Παναχαϊκή, από το 2009, με την Ηλιούπολη και τον Τσακογιάννη, μέχρι σήμερα. Πρόστιμα που επιβλήθηκαν για ανακοινώσεις μας είτε κατά του Τσακογιάννη, είτε για τη δήθεν δωροδοκία Σταθάκη, είτε πρόσφατα για στημένες διαιτησίες. Το ποσό που έχει παρακρατηθεί είναι 350.000 ευρώ. Ειδάλλως, θα διεκδικήσουμε δικαστικά αυτά τα χρήματα.

Τρίτον, την Τρίτη θα στείλουμε αίτημα-επιστολή, ίσως και με δικαστικό επιμελητή, στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Τασούλα, στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό, ενδεχομένως και στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά και θα ζητάμε να κηρυχθεί έκπτωτο το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Είναι αδιανόητο να έχει προκύψει ότι ο τότε πρόεδρος της Super League Μαρινάκης, ο τότε πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ Σαρρής, έστηναν τα παιχνίδια μας και να μείνει η ίδια διοίκηση.

Και αυτά που διαβάσαμε στο πόρισμα ότι έλεγαν στον Κωνσταντινέα για το πώς θα σφυρίξει τον Ολυμπιακό, ήταν πανομοιότυπα με εκείνα που έλεγε ο Μπέος στον Δαλούκα για Γεωργιανούς κακοποιούς αν δεν σφύριζε όπως έπρεπε.

Τέταρτον, ζητάμε να πάρει θέση το Δ.Σ. της Ένωσης Β' Εθνικής. Είμαστε ένα μέλος της Λίγκας, το οποίο αποδεικνύεται ότι κατακρεουργήθηκε. Δεν πρέπει να τοποθετηθεί το Δ.Σ.;

Πέμπτον, θα στείλουμε επιστολή στον νυν Δήμαρχο κ. Δημαρά, στον νέο Δήμαρχο κ. Πελετίδη, στους βουλευτές Αχαΐας, στους πολιτευτές, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, στον Ιατρικό Σύλλογο, στον Εμπορικό Σύλλογο, στο Εργατικό Κέντρο και θα ζητάμε την επόμενη εβδομάδα κιόλας συγκέντρωση στο Δημαρχείο, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη θέση μας στη Super League, μια θέση που μας έχει στερηθεί από κακουργηματικές πράξεις μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Έκτον, θα στείλουμε έγγραφο στους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς και θα τους καλούμε να ασκήσουν, όπως έχουν την υποχρέωση, πειθαρχικό έλεγχο σε όλους τους εμπλεκόμενους συμβούλους και υπαλλήλους της ΕΠΟ που προκύπτει ότι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση, ως πρόεδροι Ενώσεων, ως υπάλληλοι της ΕΠΟ, ως διαιτητές.

Ο Μαρινάκης έλεγε στον Σαρρή τι να κάνει κι αυτός έβαζε τους συγκεκριμένους διαιτητές να μας κατακρεουργήσουν και να φέρνουν τα αποτελέσματα που ήθελαν. Τον Αμπάρκιολη, τον Κάμπαξη, τον Ιωαννίδη, τον Μάνταλο. Από τα 6 παιχνίδια μας σ' εκείνα τα πλέι οφ, τα 4 ήταν στημένα.

Εβδομον, θα ζητήσουμε να μας δοθούν, έστω στο μέλλον, τα 7 εκατομμύρια ευρώ που έχει πάρει ο Πλατανιάς, αντί για την Παναχαϊκή, στη Super League. Ειδάλλως, θα τα διεκδικήσουμε δικαστικά.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή και εγώ προσωπικά δεν είμαστε μάρτυρες στη συγκεκριμένη υπόθεση που προέκυψε τώρα. Είμαστε διάδικοι, γιατί σε ανύποπτο χρόνο είχαμε καταθέσει στους κ.κ. Λακαφώση και Κορέα μήνυση κατά των συγκεκριμένων προσώπων που τώρα αποδείχθηκε ότι συνομιλούσαν μεταξύ τους για να στήσουν την Παναχαϊκή. Εμείς τότε δεν το ξέραμε αυτό, άλλα ήταν τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίσαμε, αλλά τώρα βγήκαν και οι συνομιλίες.

Γι' αυτό και έχω αποφασίσει να καταθέσω μήνυση και αγωγή, για ηθική βλάβη, για σε προσωπικό επίπεδο κατά των Μαρινάκη, Καραπαπά, Σαρρή, Κουρίδη, Δούρου, Μπριάκου, Μάνταλου, Αμπάρκιολη, Κάμπαξη, Θανασακούδη, Ιωαννίδη, Δημητρόπουλου, Βαρουξάκη.

Από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος της Παναχαϊκής, η Παναχαϊκή απαξιώθηκε κι έτσι χάσαμε ποδοσφαιριστές όπως ο Ντίνας, ο Σάμαρης, ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, για τους οποίους υπήρχε ειδικός όρος στα συμβόλαια τους να μένουν ελεύθεροι εάν η Παναχαϊκή δεν κατάφερνε σε εύλογο χρονικό διάστημα να ανέβει στη Super League.

Πολύ σύντομα θ' αποκαλύψω τους συνεργάτες της εγκληματικής οργάνωσης στην Πάτρα. Είναι πρόσωπα από την ΕΠΣ Αχαΐας, από τους παλαίμαχους, από την Ερασιτεχνική Παναχαϊκή.

Όλοι αυτοί, υπό τις οδηγίες της εγκληματικής οργάνωσης, επιδίωκαν να μ' εξοντώσουν και να φύγω από την Πάτρα και την Παναχαϊκή, ώστε να γίνει η ομάδα δορυφόρος και αυτή του συστήματος.

Θέλετε να επιστρέψει η Παναχαϊκή στην εποχή του Λουκόπουλου και του διαιτητή Παύλου Κωνσταντινίδη; Που είχε γίνει παράρτημα του Ιωνικού και για να μην υποβιβαστεί παραχωρήθηκε σε ένα βράδυ ο Μικές;

Υπάρχει τεράστιο θέμα και δεν το έχετε καταλάβει. Έγινε, όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, στήσιμο αγώνων της Παναχαϊκής από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Υπάρχει αντικειμενική ευθύνη και ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό. Πώς είχαμε εμείς τότε έναν Σταθάκη για υπάλληλο και τιμωρηθήκαμε γι' αυτόν με τη δήθεν δωροδοκία;

Το ίδιο είναι. Υπάρχει αντικειμενική ευθύνη στις πράξεις του Μαρινάκη. Αλλά δυστυχώς όπως είδα, εξαφανίστηκε το θέμα από παντού σήμερα. Έχει πέσει ομερτά, κανείς δεν τα γράφει αυτά. Με βάση τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, προβλέπεται έκπτωση του Μαρινάκη από το αξίωμά του ισοβίως, και υποβιβασμός του Ολυμπιακού.

Στο ίδιο βούλευμα φαίνεται ότι εκείνη τη χρονιά ο Μαρινάκης είχε προαποφασίσει να ανέβει η Βέροια. Και χύθηκε ατέλειωτο αίμα διαιτητικό για να ανέβει η Βέροια. Τον ρωτά ο συνομιλητής του, δεν θυμάμαι ποιος ήταν, πρόεδρε ποιος θα ανέβει από την Β' στην Α' και απαντά: "Ε να μην ανεβάσουμε τον φίλο μας τον Αρβανιτίδη". Μιλάμε για την απόλυτη αλλοίωση του πρωταθλήματος εκείνη τη χρονιά. Κανονικά και η Βέροια πρέπει να υποβιβαστεί, αλλά πρέπει να υποβιβαστεί και για άλλα πράγματα.

Τον ίδιο έγινε και στην Ιταλία, στο σκάνδαλο Μότζι. Από λίγα τηλεφωνήματα υποβιβάστηκε η Γιουβέντους και της αφαιρέθηκαν οι τίτλοι των προηγούμενων ετών, που οι δραστηριότητες αποκαλύπτονταν. Με πολύ λιγότερα στοιχεία. Μίλαγε ο Μότζι με τον πρόεδρο των διαιτητών με υπονοούμενα που θα στήσουν παιχνίδια. Εκεί τα πειθαρχικά δικαστήρια ενήργησαν σύγχρονα.

Το έχω πει πολλές φορές, ο Μαρινάκης και οι συνεργάτες του, οι οποίοι ξεκινούσαν από τον Μπέο, τον Κουρίδη και από αυτούς που έβαζαν τους διαιτητές μέσα στην ΕΠΟ και ιδιοκτήτες ομάδων, οι οποίοι είναι πρόθυμοι ανά πάσα στιγμή να φτιάξουν ένα κύκλωμα που να ελέγχει απόλυτα το πρωτάθλημα. Η δική μου κρίση από αυτό το γεγονός είναι να στήνουν τα παιχνίδια για το στοίχημα.

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Πανιωνίου, ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη, ο ιδιοκτήτης του Πλατανιά; Σε ποιον ανήκουν οι μετοχές, ποιος πληρώνει για αυτούς; Το υποψιαζόμασταν ότι ο Πανιώνιος ελέγχεται από τον Ολυμπιακό, έχει αποδειχτεί ότι του έβαζαν και τους προπονητές.

Πρέπει να παρέμβει άμεσα ο Αντώνης Σαμαράς. Γιατί αν δεν παρέμβει, θα το πληρώσει ακριβά η ελληνική κοινωνία. Μέχρι τώρα το πληρώνω εγώ ακριβά. Είναι δυνατόν να με καλεί η κρατική ασφάλεια και να μου λέει ότι πρέπει να με προστατεύουν γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί για όλα;

Μια ελεύθερη Παναχαϊκή που μπαίνει στο πρωτάθλημα, όπως ο Απόλλων ή ο Παναιτωλικός δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα.

Η προσπάθεια τους ήταν να μπουν και στα Γιάννενα, τα οποία έχουν οικονομικά προβλήματα. Πέρυσι με τα Γιάννινα ο Ολυμπιακός έπαιξε με αναπληρωματική ομάδα και εάν δεν κέρδιζαν τα Γιάννινα θα είχαν πέσει Κατηγορία. Και αντί για αυτά έπεσε ο Απόλλων, που και ιδιοκτήτη είχε και οικονομικά προβλήματα δεν είχε. Και κινδύνευσε η Ξάνθη, μια ανεξάρτητη ομάδα με φωνή. Και ποιοι μένουν στο πρωτάθλημα; Οι Καλλονές, ο Εργοτέλης που παίζει μόνο για τα τσιμέντα, ο Πανιώνιος.

Όλα αυτά δεν ακούγονται και δεν βγαίνουν προς τα έξω πια. Έμαθα ότι ο κ. Μαρινάκης έχει υπό τον έλεγχό του τον NOVAΣΠΟΡ FM, έκανε πρόταση να αγοράσει τον Sentra FM. Ελέγχει εφημερίδες, περιοδικά, συμμετέχει σε μετοχικό
κεφάλαιο, μέχρι πρόσφατα και στο ΣΚΑΪ.

Η ελληνική κοινωνία δεν έχει ανάγκη έναν νέο Μπερλουσκόνι. Οι συμπεριφορές του Μαρινάκη είναι ακριβώς αυτές. Μέσα από χρήματα που κερδίζονται από το ποδόσφαιρο, γιατί από τότε που υπάρχει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι ο μόνος παράγοντας που βγάζει χρήματα από το ποδόσφαιρο.

Με τα λεφτά αυτά πριμοδοτεί εφημερίδες. Τι θυμίζει αυτό; Για ποιο λόγο θέλει ο Μαρινάκης να αγοράζει εκδοτικά συγκροτήματα; Για ποιο λόγο να αποκτήσει πολιτική δύναμη. Για ποιο λόγο προσεγγίζει πολιτικούς και εισαγγελείς;"
 

Πηγη contra.gr