Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΟΤΑΝ ΤΑ UFO ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


Ο Γιάννης Γεωργόπουλος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα UFO σταχυολογεί τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις "εμφάνισης" ATIA στην Ελλάδα. Από την αρχαιότητα, τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι την πτήση 266 από Αθήνα με προορισμό το Λονδίνο το 2007. Σε ποιες περιοχές υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βιώσεις την εμπειρία θέασης UFO; Tι ακριβώς είδαν οι μάρτυρες; (Vids+Pics)



"Εάν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα θα είναι όπως όταν Χριστόφορος Κολόμβος έφτασε στην Αμερική - Οι ιθαγενείς δεν είχαν καλό τέλος" προειδοποιεί ο Στίβεν Χόκινγκ. “Οι εξωγήινοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχουν, αλλά οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφύγουν την επαφή” προσθέτει ο διάσημος αστροφυσικός.
Η δεύτερη ημέρα του Ιουλίου κάθε έτους είναι αφιερωμένη στα UFO, με αφορμή το περίφημο περιστατικό του Ρόσγουελ, το καλοκαίρι του 1947
Πολλοί υποστηρικτές της ύπαρξης των ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) πιστεύουν ότι τα συντρίμμια ανήκαν σε εξωγήινο σκάφος που κατέπεσε στη περιοχή Ρόσγουελ του Νιου Μέξικο και ότι η ανάκτηση του σκάφους συγκαλύφθηκε από τον...

... στρατό.


  Το περιστατικό έχει αναχθεί σε παγκοσμίως γνωστό και από τα πλέον δημοφιλή στη λαϊκή κουλτούρα και για κάποιους το Ρόσγουελ είναι συνώνυμο με τα ΑΤΙΑ. Θεωρείται ως ένα από τα πλέον διαφημισμένα περιστατικά με UFO.
Στην Ελλάδα έχουν αναφερθεί εκατοντάδες μαρτυρίες σχετικές με θεάσεις UFO που έχουν τις ρίζες τους από την αρχαιότητα και φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.
Τα μέρη στα οποία έχει καταγραφεί έντονη δραστηριότητα UFO είναι: Ο Όλυμπος, ο Λόφος Γορίτσας, οι Δελφοί, τα EADS Kρήτης, η πυραμίδα του Ταύγετου, το Καλαμίτσι Γεωργιούπολης, η Στάγειρα Χαλκιδικής, το σπήλαιο Κουκλεσίου και οι Χαράδρες Κρήτης.
Ο Πλούταρχος είχε πει σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του πως ο Λούκουλλος είχε παρατάξει τα στρατεύματα του σε θέση μάχης όταν ξαφνικά ο αέρας σχίστηκε και ανάμεσα στα δύο στρατεύματα έπεσε ένα φλεγόμενο σώμα σε σχήμα πιθαριού. Οι δύο παρατάξεις εγκατέλειψαν τη μάχη μετά την εμφάνιση του αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου.

  Ο Διόδωρος Σικελιώτης σε αναφορά του ισχυρίστηκε πως πριν την μάχη των Λεύκτρων φάνηκε στον ουρανό επί πολλές νύχτες μια φλεγόμενη λαμπάδα που από το σχήμα της ονομάστηκε πύρινη δοκός.
Aκόμη και ο Μέγας Αλέξανδρος έγινε μάρτυρας θέασης UFO το 332 π.Χ. Ο W.Raymond Drake, στο βιβλίο «Θεοί και Αστροναύτες στην Ελλάδα και Ρώμη», αναφέρει για δύο σκάφη που προκάλεσαν πανικό στον στρατό του Μακεδόνα στρατηλάτη. Επρόκειτο για δύο μεγάλες φωτεινές ασπίδες, που εκτόξευαν φωτιά.
Από τον ουρανό ήρθαν και εκεί επέστρεψαν.
Μαρτυρίες από τη σύγχρονη εποχή
Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 1734, στη Χίο εμφανίστηκαν για πολύ ώρα τρεις Ήλιοι, ο ένας κατά ανατολάς, ο άλλος βορινά , ο άλλος νότια, και οι δυο είχαν ακτίνες σαν εκείνες που έχει η Σελήνη.
Το 1940 η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία υπό άκρα μυστικότητα διεξήγαγε έρευνες για ύπαρξη άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων στον ελληνικό εναέριο χώρο έχοντας την βοήθεια ξένης υπερδύναμης.
Εφτά χρόνια αργότερα ιπτάμενα αντικείμενα εντοπίστηκαν από τον Ελληνικό Στρατό. Αρχικά υπήρχε η υποψία πως επρόκειτο για σοβιετικούς πυραύλους ωστόσο σύντομα αντιλήφθηκαν πως ήταν ΑΤΙΑ. Ήταν η εποχή του Ρόσγουελ. Η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε κατευθύνσεις και το θέμα ξεχάστηκε...

  Το 1952 ο αρχηγός του ελληνικού Στράτου, σμηναγός Χρήστος Δεμέστιχας περιέγραφε μυστηριώδη αεροσκάφη που παρέπεμπαν σε ιπτάμενους δίσκους, οι οποίοι εθεάθησαν στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.
Στις 24 Οκτωβρίου του 1954, ο γεωργός Ηλίας Κορομηλάς, 84 χρονών, κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα της Βαδούσας Αιγίου ότι είδε ένα διαστημόπλοιο στον ουρανό. Η μαρτυρία του έχει καταγραφεί σε δεκάδες ελληνικά και ξένα βιβλία, ενώ ουδείς τον αμφισβήτησε...
Τον Αύγουστο του 1966, κοντά στη Πρέβεζα, συγκεκριμένα στη περιοχή του αεροδρομίου στο Άκτιο, 8 σμηνίτες είδαν στον ουρανό μία φωτεινή κουκίδα που ερχόταν από την μεριά του Ιόνιου Πελάγους, αυξάνοντας την διάμετρο της. Το φαινόμενο διήρκεσε 2 ώρες. Το ΑΤΙΑ στη συνέχεια άρχισε να βγάζει ένα είδος σύννεφου, το οποίο σκέπασε το αντικείμενο και μετά από αρκετή ώρα το σύννεφο διαλύθηκε δίχως να αφήσει κανένα ίχνος!
Στις 3 Σεπτεμβρίου 1967, άγνωστο φωτεινό αντικείμενο εντοπίστηκε από ραντάρ πάνω από την λίμνη των Ιωαννίνων.
Ειδοποιήθηκε η αεροπορία και απογειώθηκαν δυο αεροσκάφη για αναγνώριση. Όταν τα αεροσκάφη έφτασαν σε απόσταση 15 μιλίων το αντικείμενο έκανε ελιγμό προς τα αριστερά κι άρχισε να κατευθύνεται με τρομακτικούς ρυθμούς προς τα πάνω.
Ο εντοπισμός της κίνησης έγινε από ραντάρ και στην δεύτερη σάρωση δεν υπήρχε πουθενά. Το φαινόμενο επαναλήφθηκε και την επόμενη μέρα.
Στις 5 Μαΐου 1975 στα Χανιά Κρήτης, φωτογραφήθηκε UFO να πετάει πάνω από το χωριό Βαρύπετρο. Συμπτωματικά πραγματοποιήθηκε φωτογράφηση για το αξιοθέατο του χωριού, χωρίς να έχει πέσει στην αντίληψη των μαρτύρων
Στις 18 Ιανουαρίου 1977, στην αεροπορική βάση της Λάρισας, οι εργάτες που εργάζονταν στο αεροδρόμιο είδαν ένα μεταλλικό αντικείμενο να κατεβαίνει μέσα από χαμηλά σύννεφα, να πετά κατά μήκος του διαδρόμου και να αιωρείται πάνω από ένα υπόστεγο επισκευών.
Πάνω από το Αιγαίο ανοιχτά του Βόλου, το 1977, ένας υποσμηναγός πετούσε σε ύψος 17.000μ. Βρισκόταν σε πτήση ρουτίνας διακρίνοντας μία κουκίδα που μετετράπη σε δισκοειδή σκάφος. Το UFO ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το μέρος του αεροπλάνου. Ο τότε υπουργός κ. Αβέρωφ δήλωνε: “κάποτε αμφέβαλα για το αν τα UFO είναι αληθινά, δεν έχω όμως πια αυτή την αμφιβολία”.

Στις 28 Φεβρουαρίου 1978, UFO καταδίωξε αεροσκάφος της Ολυμπιακής αεροπορίας για περίπου 10 λέπτα.Το πλήρωμα αλλά και οι επιβάτες ανέφεραν ότι το αντικείμενο ήταν στρογγυλό με παράθυρα.
Το βράδυ των Χριστουγέννων του 1978, UFO εμφανίστηκε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πελοποννήσου. Τουλάχιστον πέντε μάρτυρες έκαναν λόγο για φως κοντά στο βουνό που απείχε αρκετά από την βάση.
Ξαφνικά το φως άρχισε να αυξάνει την ένταση και να πλησιάζει ταχύτατα προς το αεροδρόμιο. Το αντικείμενο σταμάτησε πάνω από τον διάδρομο σε ύψος 200 περίπου μέτρων, είχε μέγεθος 15-20 μέτρα, έμεινε ακίνητο και άρχισε να αλλάζει χρωματισμούς.
Μετά από ένα λεπτό το αντικείμενο χάθηκε και άρχισαν να εμφανίζονται μικρότερα κόκκινου χρώματος και διαμέτρου 2-3 μέτρων το καθένα, κάνοντας μία παλινδρομική κίνηση με μεγάλη ταχύτητα επάνω από την άκρη της πίστας.
Το φαινόμενο πλέον είχε γίνει αντιληπτό από αρκετούς στρατιώτες και αξιωματικούς μέσα στους θαλάμους. Το παράδοξο είναι ότι για 3 ημέρες την ίδια ώρα το φαινόμενο επαναλαμβανόταν.
Στις 27 Νοεμβρίου 1979 το βράδυ, τα ραντάρ του Αιγαίου εντόπισαν ένα άγνωστο ιπτάμενο στόχο που πλησίαζε από την πλευρά της Τουρκίας. Η πρώτη εντύπωση ήταν πως επρόκειτο για αεροπλάνο.
Δύο μιράζ απογειώθηκαν. Το άγνωστο αντικείμενο σύντομα ήταν στα ραντάρ των μιράζ, σε απόσταση 2 μιλιών από τον στόχο. Ξαφνικά το UFO ανέπτυξε ταχύτητα και έφτασε εκείνη των μιράζ. Διατηρώντας την απόσταση σταθερή, το παιχνίδι κράτησε αρκετή ώρα και το αντικείμενο δεν απομακρυνόταν αλλά διατηρούσε μια κυκλική πορεία με τα μιράζ πίσω του στα 2 μίλια
Τα μιράζ συνέχισαν μέχρι να εξαντληθούν τα καύσιμα και γύρισαν πίσω, καθώς το άγνωστο σκάφος εξακολουθούσε την κυκλική τροχιά του. Παράλληλα, απογειώθηκαν αλλά δύο μιράζ από την βάση και όταν πλησίασαν την περιοχή εντόπισαν τρία UFO! Τα τρία UFO εξακολούθησαν την τακτική της απόστασης.
Δυστυχώς τα μιράζ γύρισαν πίσω λόγο καυσίμων και κανείς δεν έμαθε τι απέγιναν τα τρία UFO αφού πλέον δεν διακρίνονταν ούτε στο ραντάρ.
Το ATIA στο Λεμονοδάσος και η αγωνία του πιλότου
Στις 18 Ιουλίου 1981 στο Λεμονοδάσος Ακράτας Αιγιαλείας, εντοπίστηκε και φωτογραφήθηκε από δυο μάρτυρες ένα ATIA. Το αντικείμενο είχε σχήμα δίσκου και χρώμα γκρίζο και αρχικά πετούσε σε ύψος 1000 περίπου μέτρων σε απόσταση από τους παρατηρητές περίπου 2 χιλιόμετρα. Το UFO κάνοντας μια ημικυκλική μανούβρα βρέθηκε σχεδόν πάνω από τους μάρτυρες, χαμήλωσε λίγο και όταν παρέμεινε ακίνητο για λίγα δευτερόλεπτα φωτογραφήθηκε τρεις φορές.
Το μέγεθος του ήταν περίπου ενός μικρού αεροπλάνου. Το αντικείμενο σε αστραπιαίο χρόνο τινάχτηκε προς τα πάνω παίρνοντας πορτοκαλί χρώμα. Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στην «Ελευθεροτυπία» στις 7 Aυγούστου 1981.
Στις 26 Απριλίου 1987, πιλότος στρατιωτικού αεροπλάνου C141 με αναχώρηση από την βάση Τορέον της Ισπανίας, ανέφερε: "Από την στιγμή που μπήκα στον Ελληνικό εναέριο χώρο με ακολουθεί επικίνδυνα κοντά άγνωστο σκάφος".
Ο Ελληνικός πύργος έλεγχου έβλεπε το C141σε ύψος 41000 ποδών, αλλά δεν εντόπιζε το άγνωστο σκάφος ! Ο πιλότος συνέχισε "Βλέπω να έχει πορεία σύγκρουσης με εμένα και έχει έντονα κόκκινα και πορτοκαλί φώτα". Τότε ο πύργος έλεγχου έδωσε εντολή στον πιλότο να κατέβει στα 15000 πόδια μήπως δουν της κινήσεις του άγνωστου αντικειμένου.
Το C141 κατέβηκε και ο πιλότος φοβισμένος ανέφερε "Με ακολουθεί. Κάντε κάτι, η πείτε μου τη συμβαίνει". Αμέσως ειδοποιήθηκε η πολεμική αεροπορία και είπαν στον πιλότο να ελαττώσει ταχύτητα.
Το αντικείμενο τον προσπέρασε με εξωφρενική ταχύτητα πάνω από το Άργος, στον πύργο ελέγχου εξακολουθούσαν να μην βλέπουν τίποτα καθώς ο πιλότος ανέφερε "Τώρα είναι 10 μίλια μπροστά» και στη συνέχεια: “το έχασα”. Ο πιλότος στην Ισπανία δεν έκανε αναφορά για το επεισόδιο αυτό.
Το βράδυ της 11ης αεροπλάνο της Ολυμπιακής που εκτελούσε την πτήση 608 Αθήνας - Κέρκυρας.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη το παράξενο αντικείμενο εξέπεμπε εκτυφλωτικό φως όσο τρία τζάμπο μαζί! Ο πιλότος μόλις το εντόπισε ξεκίνησε πρόωρα διαδικασία προσγείωσης από ύψος 1000 ποδών στο πιο κοντινό αεροδρόμιο.
Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε το αντικείμενο παρέμεινε για 20 λεπτά σχεδόν πολύ ψηλά πάνω από το αεροδρόμιο. Η Πολεμική Αεροπορία παρόλο που ενδιαφέρθηκε για το γεγονός δεν έδωσε εντολή για αναχαίτιση του αντικειμένου.
Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου του 1990 μία σειρά από περίεργα γεγονότα συνέβησαν στην Ελλάδα και αποτέλεσαν μία από τις πιο παράξενες περιπτώσεις εμφάνισης εξωγήινων στον πλανήτη.
Στην Αταλάντη, οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο όχι για ένα, αλλά για 12 με 17 ιπτάμενα αντικείμενα, που εμφανίστηκαν αρχικά επάνω από το βουνό της Πεντέλης, στην Αθήνα.
Τα ΑΤΙΑ πέταξαν νότια ως την Πελοπόννησο και άλλαξαν πορεία ξανά προς την κεντρική Ελλάδα. Στο δεύτερο πέρασμά τους πάνω από την κεντρική Ελλάδα, ένα από τα ΑΤΙΑ, φέρεται να συνετρίβη έξω από το μικρό χωριό Μέγας Πλάτανος, μερικά χιλιόμετρα από την Αταλάντη.
Πολλοί κάτοικοι της περιοχής ανάφεραν το παράξενο γεγονός στις τοπικές αρχές αλλά το δύσβατο της περιοχής δεν επέτρεπε βραδινή πρόσβαση στο σημείο της συντριβής.
Σύμφωνα με μαρτυρία από οικογένεια πολύ κοντινής περιοχής, στις 21:30 εντόπισαν στον ουρανό δεκατρία φωτεινά αντικείμενα κινούμενα με μεγάλη ταχύτητα, με δυνατά σαν προβολείς φώτα.
Μετά από 15 λεπτά, άκουσαν τρεις διαδοχικές εκρήξεις και στον ουρανό εμφανίστηκε ένα κόκκινο αντικείμενο πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα, που έμοιαζε να έχει πάρει φωτιά.
Ενώ το κοιτούσαν, αυτό έπεσε στο έδαφος, στο διπλανό λόφο, που απείχε ένα χιλιόμετρο. Έπειτα από λίγο έφτασαν πετώντας με μεγάλη ταχύτητα άλλα μικρότερα και περικύκλωσαν το μεγάλο φωτίζοντας έντονα την περιοχή.
Το πρωί το μόνο που υπήρχε ήταν λίγος καπνός, ενώ το έδαφος όπου έγινε η προσγείωση και η γύρω χαμηλή βλάστηση είχαν καεί.

  Άλλος μάρτυρας που μετέβη στην περιοχή της προσγείωσης, βρήκε κάποια εξαρτήματα μηχανισμού και ένα σπογγώδες υλικό. Κοντά στο σημείο αυτό βρισκόταν ένα πεύκο, με τον κορμό του καμένο σε χαμηλό ύψος. Όταν ο μάρτυρας επιχείρησε να πιάσει το πεύκο, στο χέρι του εμφανίστηκαν μικρές φουσκάλες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.
Στις 19 Οκτωβρίου του 1990 το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας της Ελληνικής Πολεμικής αεροπορίας, εξέδωσε μια δήλωση σχετικά με το γεγονός στην Αταλάντη. Η έκθεση βεβαιώνει ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν, ήταν γήινης προέλευσης, δεδομένου ότι υπήρχαν αριθμητικές και αλφαβητικές ενδείξεις. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν στη NASA!
Από τα πιο σημαντικά περιστατικά που σχετίζεται με UFO συνέβη στο χωριό Ποταμός, έξω από την πόλη της Κέρκυρας, ανήμερα του Πάσχα του 1996.
Οι κάτοικοι του χωριού παρατήρησαν τέσσερα σφαιρικά αντικείμενα κόκκινου χρώματος να πετούν πάνω από την περιοχή. Τα αντικείμενα σταδιακά χαμήλωσαν από τα 200 στα 150 μέτρα ύψος, για να επανέλθουν όμως στο αρχικό τους ύψος και τελικά να απομακρυνθούν με μεγάλη ταχύτητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν ακριβώς στην περιοχή όπου σύμφωνα με τους  μάρτυρες χαμήλωσαν τα αντικείμενα.
Με το περιστατικό ασχολήθηκαν τα τοπικά ΜΜΕ, γεγονός σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Η εξήγηση που δόθηκε για τα τέσσερα κόκκινα φώτα, ότι δηλαδή ήταν τα φώτα ισάριθμων αεροπλάνων που σε συνδυασμό με την ξαφνική θύελλα προκάλεσαν σύγχυση στους μάρτυρες, απορρίφθηκε από έρευνα του ερευνητή Θ. Πουρναρόπουλου, στην οποία προέκυψε ότι από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας δεν υπήρχε καμία επιβεβαίωση της ύπαρξης στον αέρα κανενός αεροσκάφους εκείνη την ώρα.
Επιβεβαίωση δεν υπήρξε και για την ύπαρξη αγνώστων αντικειμένων, αφού το αεροδρόμιο δεν διαθέτει ραντάρ.
Το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου 1998, επτά νέοι βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.
Στις 02:35 μετά τα μεσάνυχτα, ένα από τα μέλη της παρέας διέκρινε στον ουρανό νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου ένα φωτεινό αντικείμενο που εκτελούσε ασυνήθιστες κινήσεις.
Επειδή πρώτη φορά διέκρινε ένα UFO, το παρατηρούσε αμίλητος, περίπου για πέντε δευτερόλεπτα, όταν έγινε αντιληπτό και από την υπόλοιπη παρέα. Όλη η παρέα πλέον παρατηρούσε το UFO, το οποίο ήταν πύρινο, με ωοειδές σχήμα, και ακολουθούσε μία πορεία από νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά. Όταν έφθασε στο ζενίθ του ουράνιου θόλου διαχωρίστηκε σε δύο ίσα μέρη που διέγραφαν καθαρά την ίδια πορεία.
Τα δύο πλέον "πύρινα" αντικείμενα, τέθηκαν σε δυαδικό σχηματισμό και διαγράφοντας την ίδια τροχιά απομακρύνθηκαν και άρχισαν σταδιακά να χάνουν την φωτεινότητά τους.
Στις 20 Ιουνίου 1999, άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα εντοπίστηκαν, από έναν τεχνικό ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μαζί με έναν συνάδελφό του από την Κομοτηνή, που ανέβηκαν στο πάρκο κεραιών του δήμου Σταυρούπολης στην Ξάνθη για εργασίες συντήρησης. Τα δύο UFO φωτογραφήθηκαν στο όρος Αχλατ , σε υψόμετρο 1440 μέτρων στην Ξάνθη.
Καθώς πετούσαν, μετά από αναλαμπές φωτός εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, από καβάλα προς Αλεξανδρούπολη. Το μέγεθος των UFO υπολογίστηκε στα 40-50 μέτρα.
Το ίδιο βράδυ, ένα ζευγάρι, κάτοικοι Θεσσαλονίκης, διατείνονται ότι καθώς ήταν στο μπαλκόνι τους, παρατήρησαν δύο UFO, προφανώς τα ίδια που είχαν θεαθεί στην Σταυρούπολη Ξάνθης.
Εκείνο που τους εντυπωσίασε ήταν οι κινήσεις που έκαναν τα δύο UFO, τα οποία κινούνταν άλλοτε αριστερά, άλλοτε δεξιά, και κάμποσες φορές ανέβαιναν σε μεγαλύτερο ύψος, ή αντίθετα, κατέβαιναν πιο χαμηλά.
 
Στις 30 Μαΐου 2000, η «Ελευθεροτυπία» έγραψε: "Βόλτα εξωγήινων στην ορεινή Αχαΐα. Την επίσκεψη των εξωγήινων ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν προχθές οι 250 κάτοικοι της ορεινής κοινότητας Ελαιοχώρι Αχαΐας.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των κατοίκων, προχθές στις 11:30 το βράδυ, τρία μυστηριώδη φωτεινά αντικείμενα με χρώμα έντονο πορτοκαλί και διάμετρο 20 μέτρων, εμφανίστηκαν ξαφνικά πάνω από τα σπίτια του χωριού και άρχισαν να κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις. Όπως ήταν αναμενόμενο το παράξενο θέαμα προκάλεσε την περιέργεια των κατοίκων, οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους για να  παρατηρήσουν το φαινόμενο, ενώ κάποιοι από αυτούς ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Στις 11 Νοεμβρίου 2007, ο κυβερνήτης της πτήσης 266 από Αθήνα με προορισμό το Λονδίνο αναφέρει πως βλέπει ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο και ασταθές αντικείμενο που κινείται δυτικά της Αθήνας. Το αντικείμενο είχε την όψη ενός αστεριού, μόνο που αυτό ήταν πολύ πιο φωτεινό και μεγαλύτερο ενώ στιγμιαία άλλαζε το σχήμα του!
Στο μεταξύ οι κυβερνήτες των αεροσκαφών με αριθμούς πτήσεων 730 και 700 με προορισμούς τους αερολιμένες της Κω και της Ρόδου αντίστοιχα, αναφέρουν το ίδιο πράγμα!
Η θέαση του αντικειμένου επιβεβαιώθηκε επίσης από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και οι ελεγκτές βλέπουν το αντικείμενο να κινείται προς την Κάρυστο.
Σ' αυτό το σημείο ειδοποιήθηκε η Πολεμική Αεροπορία ενώ επίσης το αντικείμενο παρατηρούνταν από τα στρατιωτικά ραντάρ επάνω στην Πάρνηθα.
Αμέσως ένα σκραμπλ αποτελούμενο από δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 στάλθηκε προς αναγνώριση του άγνωστου αντικειμένου ενώ πολιτική και στρατιωτική αεροπορία το παρακολουθούσαν από τα ραντάρ.
Το αντικείμενο εκείνη την στιγμή ανέπτυξε αστραπιαία ταχύτητα με αποτέλεσμα τα δύο F-16 να αποτύχουν στην αναγνώριση του άγνωστου αντικειμένου.
 
Πηγή: Hellenic UFO Reporting Cender (huforc.gr)