Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΕΠΤΑΝΗΣΑ: ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ.....


Συνελήφθη αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής με εντάλματα για ληστείες

 Συνελήφθη την Πέμπτη (17.07.2014) το πρωί στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του   Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κασσιόπης Κέρκυρας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του εντάλματα σύλληψης.
 Όπως διαπιστώθηκε από αστυνομικούς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα του Ανακριτή Αθηνών και του Ανακριτή Τριπόλεως Αρκαδίας για ληστείες και άλλες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.
Ο 36χρονος   οδηγήθηκε στις αρμόδιες, κατά περίπτωση, Ανακριτικές Αρχές.



Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί  για παράνομη λειτουργία  τουριστικού γραφείου στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (17.07.2013) το απόγευμα στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστρίτσας, δύο ημεδαποί ηλικίας 51 και 50 ετών διότι διαπιστώθηκε να λειτουργούν παράνομα τουριστικό γραφείο.
Αναλυτικότερα οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια ελέγχου των αστυνομικών,  όπου και διαπιστώθηκε να λειτουργούν γραφείο παροχής τουριστικών υπηρεσιών (ημερήσιες εκδρομές και άλλα), χωρίς την άδεια της αρμόδιας υπηρεσίας.
Κατά την διάρκεια του ελέγχου κατασχέθηκαν διαφημιστικά φυλλάδια και άλλο έντυπο υλικό.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.




Συνελήφθη αλλοδαπός Αφγανικής καταγωγής διακινητής δύο  ομοεθνών του

Αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός επίσης Αφγανός, συνεργός του  διακινητή
 
Διευκόλυναν την  μετακίνηση τους στην Κέρκυρα και τους προμήθευσαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη προώθηση τους σε χώρα της Ευρώπης

Συνελήφθη την Πέμπτη (17.07.2014) το πρωί στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, 29χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, διακινητής 32χρονης Αφγανής με την ανήλικη κόρη της.
Σε βάρος του 29χρονου Αφγανού σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κέρκυρας, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, με την κατηγορία της διευκόλυνσης της παράνομης εξόδου από την χώρα μη νόμιμων μεταναστών.
Προορισμός της Αφγανής με την ανήλικη κόρη της, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ήταν η Ιταλία και για την διευκόλυνση τους, 29χρονος  διακινητής επικουρούμενος από έναν ακόμη ομοεθνή συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, μετέφεραν από την Αθήνα στην Κέρκυρα την Αφγανή με την κόρη της   και τους προμήθευσαν με πλαστά δελτία ταυτότητας.
Ο 29χρονος διακινητής καθώς και η 32χρονη Αφγανή με την κόρη της, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς ύστερα από εξειδικευμένη αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συγκεκριμένου σχεδιασμού που εφαρμόζεται στα αεροδρόμια των νησιών του Ιονίου, από τις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες,  για τον εντοπισμό και εξάρθρωση κυκλωμάτων που διακινούν μη νόμιμους αλλοδαπούς σε Ευρωπαϊκές χώρες. 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Κερκύρας.


Διαδοχικές συλλήψεις στην Λευκάδα για χρέη προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν οφειλές μεγαλύτερες των 170.000 ευρώ
Συνελήφθησαν την Πέμπτη (17-07-2014) , στην Λευκάδα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις , δύο ημεδαποί, ηλικίας 39 και 61 ετών, για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών , προς το δημόσιο, το ύψος των οποίων ξεπερνά τις 170.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα , συνελλήφθησαν, από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, δύο ημεδαποί , σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν βεβαιωμένες οφειλές ύψους 98.831 και 75.152 ευρώ αντίστοιχα.
Οι δύο  ημεδαποί οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.


Συνελήφθη ημεδαπός στη Λευκάδα , για κατοχή και πώληση απομιμητικών προϊόντων
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 90 προϊόντα
Συνελήφθη, την Τετάρτη (16.07.2014) τo μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελλομένου Λευκάδας , 46χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης εμπορικής επιχείρησης στην Λευκάδα, για πώληση απομιμητικών προϊόντων.
Σε βάρος του ημεδαπού επιχειρηματία σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, για παραβάσεις των Νόμων Περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού και άλλων σχετικών νομοθετικών διατάξεων , καθώς όπως διαπιστώθηκε διέθετε προς πώληση, προϊόντα  (τσάντες, πορτοφόλια  και άλλα), απομιμήσεις επώνυμης εταιρείας.
Συνολικά κατασχέθηκαν περισσότερα από 90 διαφορετικά προϊόντα, τα οποία και θα καταστραφούν.
Ο 46χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.


Συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Συρίας, στο Αεροδρόμιο της Ζακύνθου , ο οποίος  επιχείρησε να ταξιδέψει με πλαστή ταυτότητα σε Ευρωπαϊκή χώρα

Συνελήφθη  την Πέμπτη (17.07.2014) το μεσημέρι στο Αεροδρόμιο της Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου,  19χρονος υπήκοος Συρίας για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Ο 19χρονος Σύριος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, κατά την διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, στους οποίους επέδειξε πλαστή ταυτότητα Ολλανδικών Αρχών με σκοπό να ταξιδέψει σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης. 

Ο 19χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.