Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ : ΑΝΟΙΞΕ Ο "ΦΑΚΕΛΟΣ UNESCO"

Σύσταση Ομάδας Εργασίας στο Υπ. Πολιτισμού

Στη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας επιφορτισμένης με τον συντονισμό και την εποπτεία των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ένταξη της παλιάς πόλης της Κέρκυρας στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO προχώρησε σήμερα η Υφυπουργός Πολιτισμού, κα Άντζελα Γκερέκου.

Μέλη της ειδικής ομάδας εργασίας θα είναι μεταξύ άλλων ο Διευθυντής Αναστήλωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Θέμης Βλαχούλης, η Διευθύντρια Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, Δρ. Ευγενία Γερούση και η Διευθύντρια Νεωτέρων Μνημείων, Δρ. Αμαλία Ανδρουλιδάκη.

Η σύσταση της ειδικής ομάδας εργασίας ήρθε σε συνέχεια σχετικής απόφασης που ελήφθη κατά την χθεσινή ευρύτατη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Πολιτισμού υπό την κα. Γκερέκου και η οποία είχε ως βασικό θέμα τον «φάκελοUNESCO».
Με στόχο την ενεργοποίηση του Φορέα Διαχείρισης, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε αδρανοποιηθεί, επιδιώκεται η διεξαγωγή ευρείας σύσκεψης στις αρχές Σεπτεμβρίου υπό τη νέα δημοτική αρχή.


Η κα. Γκερέκου ζήτησε επίσης την εφαρμογή του Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας από τους αρμόδιους φορείς ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης. «Θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε η Υφυπουργός Πολιτισμού.