Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΚΙΝΑ: ΣΦΗΚΕΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ "ΣΚΟΤΩΣΕΙ" 18 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!

Υπεύθυνες για το θάνατο 28 ατόμων είναι οι γιγαντιαίες σφήκες Vespa mandarinia στην κεντρική Κίνα.
Κίνα: Σφήκες-«γίγαντες» έχουν σκοτώσει 18 ανθρώπουςΛόγω της αύξησης της θερμοκρασίας στη συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός τους αυξάνεται με γεωμετρικό ρυθμό, κάνοντάς τις παράλληλα και πιο επιθετικές.
Στόχος των επιθέσεων είναι η πόλη Ανκάνγκ, όπου από την 1η Ιουλίου 583 άνθρωποι έχουν δεχθεί επίθεση από σφήκες. Περίπου 70 εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Ορισμένοι από αυτούς ανέφεραν ότι σμήνη εντόμων τους κυνήγησαν για εκατοντάδες μέτρα, προτού τους τσιμπήσουν έως και 200 φορές!
Το τοξικό τσίμπημα των εντόμων μπορεί να προκαλέσει αναφυλακτική αντίδραση ή ακόμη και ...
...νεφρική ανεπάρκεια, από την οποία κατέληξαν πολλά από τα θύματα.
Οι αρμόδιες αρχές κάλεσαν τους ανήσυχους κατοίκους να ζητήσουν βοήθεια εάν οι σφήκες τους τσιμπήσουν περισσότερες από 10 φορές προειδοποιώντας ότι όσοι δεχθούν πάνω από 30 τσιμπήματα πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε ειδική θεραπεία για να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές.
Οι επιθέσεις από σμήνη τέτοιων σφηκών, το μήκος των οποίων φθάνει τα 5 εκατοστά, είναι συνηθισμένες στην περιοχή και κορυφώνονται μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου.

Φέτος όμως το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, καθώς ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών, μόνο το τελευταίο τρίμηνο, είναι εξίσου μεγάλος με τον απολογισμό της τριετίας 2002-2005.
Πηγή:greenweek.gr