Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΣΥΝΕΛΗΘΦΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΛΗΣΤΕΙΩΝ .....

...σε βάρος ηλικιωμένων από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. 

Πρόκειται για έναν 47χρονο αλλοδαπό, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος  εντοπίστηκε  από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου

Στην κατοχή του είχε ένα αεροβόλο πιστόλι και πλαστή αστυνομική ταυτότητα, την οποία επέδειξε στους αστυνομικούς

Εξιχνιάστηκαν δύο ένοπλες ληστείες, κατά τις οποίες, με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος των θυμάτων του, αφαίρεσε τιμαλφή και άλλα αντικείμενα

utf-8''Ï†Ï‰Ï„Î¿Î³Ï Î±Ï†Î¯Î± 1 (9).JPG  Συνελήφθη χθες (30.10.2013) το πρωί στην Κέρκυρα,  ύστερα από συστηματικές έρευνες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 47χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, δράστης ένοπλων ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων στην πόλη της Κέρκυρας.

Από την συστηματική αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ταυτοποιήθηκε  η συστηματική δράση  του 47χρονου στην διάπραξη ένοπλων ληστειών με την χρήση βίας σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως, στην πόλη της   Κέρκυρας.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα αδικήματα της ληστείας κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας  και της...

... οπλοκατοχής.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί δύο υποθέσεις ληστειών,  κατά τις οποίες ο 47χρονος με την απειλή πιστολιού και με την χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησε τα θύματα του, από τα οποία στην συνέχεια, αφαίρεσε  κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, ο 47χρονος, αφού απείλησε με πιστόλι 66χρονη ημεδαπή στην οικία της στην πόλη της Κέρκυρας, τις πρωινές ώρες της 10.10.2013, στην συνέχεια την χτύπησε σε διάφορα σημεία του σώματος της και της αφαίρεσε ένα μαργαριταρένιο κολιέ και ένα ρολόι.

Με αντίστοιχο τρόπο δράσης, ο 47χρονος τραυμάτισε ελαφρά στο κεφάλι, χτυπώντας τον  με πιστόλι, έναν 58χρονο ημεδαπό, στην είσοδο της οικίας, τις βράδυνες ώρες της 30.07.2013  και του αφαίρεσε ένα σακίδιο με προσωπικά αντικείμενα.

Στην κατοχή του 47χρονου βρέθηκε το αεροβόλο πιστόλι, με το οποίο διέπραξε τις παραπάνω ληστείες, καθώς και το κολιέ και το ρολόι που είχε αφαιρέσει από την 66χρονη.

IMAG0660.jpgΣε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν,  ένα λειτουργικό πιστόλι με 8 φυσίγγια, μία φιάλη με χλωροφόρμιο, κουκούλα τύπου full face, δύο μαχαίρια μήκους 20 εκατοστών περίπου, τρία κινητά τηλέφωνα και διάφορες κάρτες τηλεφωνικών συνδέσεων.

Επίσης, στην κατοχή του 47χρονου βρέθηκε πλαστή ελληνική αστυνομική ταυτότητα, την οποία επέδειξε στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου.

utf-8''Ï†Ï‰Ï„Î¿Î³Ï Î±Ï†Î¯Î± (92).JPGΑπό την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας που ενεργεί τις έρευνες, εξετάζεται η διάπραξη από τον 47χρονο και άλλων αξιόποινων πράξεων, ενώ το πιστόλι που βρέθηκε στην οικία του θα εξεταστεί από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.


Ο 47χρονος θα οδηγηθεί στον κ .Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ τα  κλεμμένα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του επιστράφηκαν στην 66χρονη.