Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7 ΡΙΧΤΕΡ....

Φωτογραφία για Φόβος για μεγάλο σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ! O σεισμός στην Κρήτη έφερε στην επιφάνεια τις μεγάλες ανησυχίες για σεισμό που ξεπερνά τα 7 ρίχτερ και ενδεχομένως να προκαλέσει... μεγάλες καταστροφές κι θύματα. 

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας αποδείχθηκε έως ενός σημείου προφητικός, μιλώντας για κτήρια-φέρετρα που μπορεί να προκαλέσουν θύματα μετά από μεγάλο σεισμό. 'Ήμασταν τυχεροί που ο σεισμός έγινε σε βάθος 60 χλμ. κάτω από την θάλασσα" τόνισε ο κ. Χουλιάρας. Ωστόσο, όπως αναφέρει η "Ελεύθερη Ώρα" στο σημερινό της φύλλο, αν ο ίδιος σεισμός γινόταν στην Πελοπόννησο ...


...σε μικρό εστιακό βάθος, η περιοχή θα πήγαινε 20 με 30 χρόνια πίσω από πλευράς ανάπτυξης, αφού λίγα πράγματα θα έμεναν όρθια. Ενώ αν ο ίδιος σεισμός γινόταν στην Πάρνηθα ή τις Αλκυονίδες, μάλλον τώρα δεν θα υπήρχε η Αθήνα όπως την ξέρουμε! 

"Το φαινόμενο της Κρήτης προβληματίζει", λέει ο σεισμολόγος κ. Παπαζάχος ο οποίος δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν είναι ο κύριος σεισμός. "Εάν δεν είναι ο κύριος σεισμός τότε πάμε για 8άρηδες", επισημαίνει ο κ. Χλουλιάρας ο οποίος υπενθυμίζει ότι στο ιδιο σημείο προκλήθηκε το μεγαλύtερο τσουνάμι στην Μεσόγειο από σεισμό το 365 μ.Χ. !

O φόβος ότι πάμε για σεισμό πάνω από 7 ρίχτερ είναι έκδηλος και στην κυβέρνηση η οποία έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Παιδείας να διδάσκονται σε όλα τα σχολεία της Α'βάθμιας και Β'βάθμιας εκπαίδευσης, ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού. 

Εάν μάλιστα το συνδυάσει κανείς με τα διαφημιστικά τηλεοπτικά σποτ στα οποία πρωταγωνιστεί ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και αναφέρονται στους σεισμούς, μπορεί εύκολα να οδηγηθεί σε κάποια συμπεράσματα. 

Εάν σε όλα τα παραπάνω προστεθεί και το δημοσίευμα της Le Monde η οποία αναφερόταν σε επικείμενο σεισμό επιπέδπου 9 ρίχτερ στην Ελλάδα, τότε οι φόβοι είναι έκδηλοι. 

Αυτό όμως που προκαλεί οργή είναι αφενός η στάση της τρόικας που ζητεί από την ΕΕ να κόψει όλα τα κονδύλια που δίνει στην Ελλάδα και αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών από φυσικές καταστροφές αλλά και οργή απέναντι στην κυβέρνηση η οποία κάνει την πάπια και δεν λεει τίποτε στους τροϊκανούς!

indobserver.blogspot.gr