Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΓΙΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ....

…συκοφάντησης των εργαζομένων και προαποφασισμένων απολύσεων στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Πρόκληση αποτελεί για όλους τους Κερκυραίους, αλλά και πανελλαδικά, η εισβολή, την Πέμπτη 17/10, ελεγκτών και αστυνομίας σε ιατρεία και θαλάμους νοσηλείας ασθενών του Νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Ο υπουργός κος Γεωργιάδης έχει εξαπολύσει ένα πογκρόμ δήθεν «αιφνιδιαστικών ελέγχων» στα νοσοκομεία της χώρας, από τον ίδιο προσωπικά, τους ελεγκτές του, ακόμη και… τη σύζυγό του(!!!), με μοναδικό σκοπό να ...

...κατασκευάσει «επίορκους» και «κοπανατζήδες», να καλύψει με κάθε τρόπο και με κάθε πρόσχημα τους στόχους που του έχει θέσει η τρόικα για απολύσεις γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ, συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων, στοχοποίηση και κατασυκοφάντηση των συνδικαλιστών, απαξίωση και διάλυση της δημόσιας υγείας.

Επόμενη στάση, σ’ αυτή την επιχείρηση, η Κέρκυρα. Έστειλε λοιπόν, ο κος Γεωργιάδης, τα φερέφωνα του στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, με εντολή να αποτελέσουν κυνηγούς κεφαλών στο νέο κύμα διαθεσιμοτήτων-απολύσεων που ετοιμάζει το υπουργείο και στο κλείσιμο δομών Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας.

Τζίφος, η επιχείρηση! Κανείς «κοπανατζής» δεν βρέθηκε, κανείς «επίορκος». Οι ελεγκτές εισέβαλαν στο Νοσοκομείο, την ώρα της αλλαγής βάρδιας, και έψαχναν να βρουν αν κάποιος γιατρός προσήλθε στην εργασία του στις τρείς και πέντε το μεσημέρι αντί για τρείς παρά πέντε!

Προκλητικοί οι ελεγκτές, προκάλεσαν την αντίδραση γιατρών, νοσηλευτών, ασθενών, συνοδών… Και βρήκαν το πρόσχημα που έψαχναν! Δήθεν προπηλακίστηκαν και εμποδίστηκαν από συνδικαλιστές! Κάλεσαν ισχυρή αστυνομική δύναμη να τους προστατεύσει. Η αστυνομία προκάλεσε ένα κλίμα ανθρωποκυνηγητού στους θαλάμους, χτύπησαν και τραυμάτισαν δημοσιογράφο! Και ο κος υπουργός επιδόθηκε στο αγαπημένο του σπορ: Συνεχώς στο «γυαλί», σε όλα τα τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ, να συκοφαντεί, να απειλεί, να προκαταλαμβάνει το πόρισμα της ΕΔΕ πριν ακόμη ξεκινήσει, να προαναγγέλλει απολύσεις. Απολύσεις που είχε ήδη προαποφασίσει. Και οι ελεγκτές είχαν εντολή για προκαθορισμένο αριθμό απολύσεων, υπό οποιοδήποτε πρόσχημα.

Είχε προηγηθεί το ψευδέστατο δημοσίευμα στον ΕΠΕΝΔΥΤΗ ότι δήθεν στο Νοσοκομείο Κέρκυρας υπάρχουν ελάχιστοι ασθενείς, στο 30% της δυναμικότητάς του, άρα προσωπικό περισσεύει! Τα επίσημα στοιχεία δίνουν ότι το Νοσοκομείο Κέρκυρας λειτουργεί με πληρότητα  110%, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι καλοκαιρινοί μήνες, και με κάλυψη των οργανικών θέσεων μόνο κατά 2/5!

Φυσικά αυτή την εγκληματική έλλειψη προσωπικού δεν την κατέγραψαν οι ελεγκτές.

Δεν κατέγραψαν τις συνθήκες επισφάλειας του Νοσοκομείου, με οργανική κάλυψη 40%, την παράνομη λειτουργία των ΤΕΠ, τη μαθητεία, τα νεκρά τμήματα λόγω υποστελέχωσης, την παράνομα γενικευμένη εφημέρευση σε καθεστώς ετοιμότητας σε νευραλγικές ειδικότητες.

Δεν κατέγραψαν την δραματική υποχρηματοδότηση, που έχει ως αποτέλεσμα τις τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά (πεταλούδες, γάζες, ακόμα και υλικά χειρουργείου).

Δεν κατέγραψαν ότι η λάμπα του αξονικού τομογράφου είναι καμένη εδώ και δύο μήνες με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το τμήμα κ.ά.

Δεν έχουν τίποτα να πουν για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι με αυτοθυσία κρατούν ανοιχτό το Νοσοκομείο, χωρίς κανονική άδεια από το 2011, δουλεύοντας ένας μόνο για 40-50 κλίνες ασθενών, χωρίς άδειες, χωρίς ρεπό, απλήρωτοι, με επιστημονικό προσωπικό που σκύβει το κεφάλι προκειμένου να κρατήσει σε αυτή τη κρίσιμη για τη κοινωνία περίοδο, το Νοσοκομείο ανοιχτό.

Δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τους 10.000 Κερκυραίους κάθε χρόνο που μεταναστεύουν σε νομούς των Ιωαννίνων, της Πάτρας και της Αθήνας για καλύτερες Υπηρεσίες Υγείας, ακόμα και για απλές ιατρικές πράξεις.

Τη Πέμπτη το βράδυ, στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, τα «άκρα» απέκτησαν έκφραση, στο πρόσωπο του κου Γεωργιάδη. Διότι είναι ακραία προκλητική η στάση του κου υπουργού, η επιδίωξη έντασης μέσα σε Νοσοκομείο, προκειμένου να διαλύσει και να ξεπουλήσει ό,τι έχει απομείνει από το ΕΣΥ.

Η άμεση αντίδραση του προσωπικού, η συγκινητική υποστήριξη των ασθενών και των συνοδών, η μαζική κινητοποίηση φορέων και πολιτών, έδωσαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και αξιοπρέπειας ενός τόπου που έχει να θυμάται μόνο αδιαφορία.


Ας καταλάβει, επιτέλους, ο κος Γεωργιάδης, ότι εποπτεύει πολιτικά έναν ευαίσθητο τομέα, που έχει να κάνει με το πρώτο και βασικότατο κοινωνικό δικαίωμα: με την ανθρώπινη υγεία, με την ανθρώπινη ζωή. Σ’ αυτήν την υπόθεση, δεν χωράνε επικοινωνιακά παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή ο κος υπουργός, αντί να απειλεί, να συκοφαντεί, να προαναγγέλλει απολύσεις κατ’ εντολή της τρόικας και διάλυση των δομών της δημόσιας υγείας, θα έπρεπε να έχει υποβάλει την παραίτησή του. Ας ασχοληθεί με το αγαπημένο του σπορ, τις τηλεπωλήσεις, και όχι με τηλεαπολύσεις.