Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΛΕΥΚΙΜΜΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Ολόκληρη η καταγγελία της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Κέρκυρας
Το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης του μνημονίου, συνεχίζοντας τις πολιτικές εξαθλίωσης και βαρβαρότητας, αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο σκληρό για την κοινωνία, όλο και πιο επικίνδυνο για τη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΄΄πολιτευτή΄΄ της Ν.Δ., Στεφ. Γκίκα, ο Υπουργός Ναυτιλίας υπέγραψε την παραχώρηση των ΄΄ορφανών΄΄ λιμανιών της Κέρκυρας, ανάμεσα στα οποία και το Λιμάνι της Λευκίμμης, στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ.) Α.Ε., 
Το Λιμάνι Λευκίμμης, για πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί καθώς έχει αφεθεί στην τύχη του από τους...

... φορείς της Αυτοδιοίκησης (Δήμος Κέρκυρας, Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών) και από το Υπουργείο Ναυτιλίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα στη λειτουργία του (συσσώρευση φυκιών, ανυπαρξία συντήρησης, κ.α.) που ενδεχόμενα να εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους και για την ασφαλή ναυσιπλοϊα.     


Η επιλογή της μνημονιακής συγκυβέρνησης να ξεπουλήσει το Λιμάνι Λευκίμμης, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την τοπική οικονομία αφού αφαιρείται ένα κρίσιμο εργαλείο για την λειτουργία και την ανάπτυξη της, γεγονός που αποτελεί εξίσου βάρβαρο χτύπημα αντίστοιχο με την βάναυση επίθεση στις κοινωνικές κατακτήσεις.

Όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο ακριβότερη θα γίνει η ΄΄είσοδος΄΄ και η ΄΄έξοδος΄΄ από το Λιμάνι Λευκίμμης, αν περάσει στα χέρια κάποιου επιτήδειου ιδιώτη, χωρίς κανέναν ΄΄ανταγωνισμό΄΄ ή άλλου είδους περιορισμό. Οι μεταφορές προσώπων και αγαθών θα ακριβύνουν, με άμεσες επιπτώσεις στο κόστος ζωής αλλά και στην οικονομική δραστηριότητα, αφού θα παρέχονται ακριβότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες αλλά και ακριβότερο τουριστικό προϊόν προς τους επισκέπτες. 

Το Λιμάνι Λευκίμμης, μετά από τις προσπάθειες του τέως Δήμου Λευκιμμαίων αλλά και τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας,  έχει παίξει σημαντικό ρόλο για τη την ανάπτυξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Νότιας Κέρκυρας και πιθανό ξεπούλημα του, θα δέσει το μέλλον της τοπικής κοινωνίας με ΄΄κέντρα αποφάσεων΄΄ που θα καθορίζουν την οικονομική δραστηριότητα με μοναδικό γνώμονα το επιχειρηματικό κέρδος, αφού χωρίς κανένα έλεγχο θα επιλέγεται ο τρόπος και το κόστος που θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες μας, αλλά επίσης θα καθορίζεται και η κατεύθυνση ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, αφού θα ελέγχεται η είσοδος και έξοδος προς την απέναντι Ηπειρωτική ακτή.

Ως Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Κέρκυρας, δηλώνουμε ότι θα πάρουμε πρωτοβουλίες κινητοποίησης και δραστηριοποίησης της κοινωνίας και θα αντισταθούμε για τη αποτροπή του ξεπουλήματος του Λιμανιού Λευκίμμης.

Καλούμε τους δημότες της Νότιας Κέρκυρας σε συντονισμό και αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που δημιουργεί ανέργους, φτωχούς και στερεί το μέλλον από την κοινωνία μας. Όλοι μαζί ας  αγωνισθούμε για την ακύρωση του μνημονίου και την ενίσχυση της Αριστεράς, για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.
  
21 Οκτωβρίου 2013

Η Γραμματεία της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Κέρκυρας