Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ: 2,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΑΚ!!!

Προχωρά η ένταξη του Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης

Την εξεύρεση χρηματοδοτικής λύσης προκειμένου να ξεμπλοκάρει η οριστική αδειοδότηση του ΕΑΚ Κέρκυρας, την ένταξη κτιρίων του ΕΑΚ σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης καθώς και την αύξηση της έκτακτης επιχορήγησης προς την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ συζήτησε η Α. Γκερέκου σε συνάντησή της με τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Γ. Αδριανό.

Η βουλευτής Κέρκυρας επεσήμανε ότι η απόφαση παράτασης της προσωρινής άδειας λειτουργίας δεν...

... λύνει οριστικά το πρόβλημα της αδυναμίας διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων. Σημειώνεται ότι για την πλήρωση των προϋποθέσεων ώστε να δοθεί η απαραίτητη άδεια από την αρμόδια επιτροπή απαιτούνται συνολικά γύρω στα 200.000 ευρώ. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού υποσχέθηκε ότι προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες ώστε να μην διαταραχθεί η συνέχεια των αθλητικών δραστηριοτήτων στο ΕΑΚ.

Σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης το Κλειστό Γυμναστήριο και το Κολυμβητήριο

Επίσης ο κ. Αδριανός απάντησε στην κα Γκερέκου ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αποσταλεί στο ΥΠΕΚΑ το Τεχνικό Δελτίο για την ένταξη του Κλειστού Γυμναστηρίου και του Κολυμβητήριου στο Πρόγραμμα «Πρότυπα Επιδεικτικά Έργα Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Δημόσια Κτίρια» του ΕΠ «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Στη σχετική πρόταση, ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπεται η μετατροπή των δύο κύριων κτιρίων του ΕΑΚ, από ιδιαίτερα ενεργοβόρα, σε «πράσινα» κτίρια μέσω στοχευμένων δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας .

«Ανοιχτό» το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης της Ομοσπονδίας Κρίκετ

Η κα Γκερέκου ζήτησε επίσης να αυξηθεί η έκτακτη επιχορήγηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, καθώς, από το συνολικό ποσό των 9 εκατ. ευρώ που δόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στις διάφορες Ομοσπονδίες, η Ομοσπονδία Κρίκετ έλαβε μόλις 10.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι  η τακτική επιχορήγηση της Ομοσπονδίας από τη ΓΓΑ για το έτος 2013 μειώθηκε κατά 93% σε σχέση με το 2012, διαμορφούμενη στα 10.000 ευρώ.  Η βουλευτής Κέρκυρας επέμεινε στη σημασία της ενίσχυσης του κρίκετ ως πόλου προσέλκυσης επισκεπτών και πυλώνα ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού, με δεδομένο ότι το άθλημα απευθύνεται σε μια αγορά 1 δισ. ανθρώπων διεθνώς. Ο κ. Αδριανός δεσμεύθηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα σε επόμενη συνάντηση, παρουσία και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρίκετ ενώ είδε θετικά την παραχώρηση χώρου στην Αθήνα για τη διεξαγωγή αγώνων κρίκετ.