Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΑΕΚ: ΟΙ ΦΛOΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ ΝΑΕ ΜΟΥ!!!

Όλες  οι λεπτομέρειες, από τα σχέδια που παρουσιάστηκαν χτες, στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Πως ο Κυρατσούς μέσα από τα σχέδια του συνέδεσε έναν ολόκληρο προσφυγικό πολιτισμό
 Οι φλόγες και τα φώτα σου Ναέ μου!

Είδαμε τείχη, είδαμε φλόγες, κολόνες όπως αυτές του Βυζαντίου, δικέφαλους αετούς και φώτα! Φώτα που θα περικυκλώνουν το γήπεδο ακόμα και τη νύχτα. Φώτα που δεν θα σβήνουν, αλλά θα μένουν ανοιχτά για να θυμίζουν σε κάθε επισκέπτη ότι εδώ βρίσκεται η ΑΕΚ.
Αυτό που παρουσιάστηκε χτες από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Ανδριόπουλο είναι κάτι μοναδικό, είναι αυτό που δεν θα μπορούσε να φανταστεί σε αυτό το βαθμό κανένας μας. Ένα γήπεδο όπως αρμόζει στην Ιστορία της ΑΕΚ. Ένα γήπεδο με ύφος βυζαντινό και άρωμα προσφυγικό.

Γήπεδο 32500-34000


Live η παρουσίαση του γηπέδου
Η χωρητικότητα του σταδίου θα αγγίζει τις 34000 σε δυόροφη σχεδίαση, με καθίσματα φυσικά κιτρινόμαυρα. Λεπτομέρειες σχετικά με το εσωτερικό του γηπέδου δεν είδαμε πολλές ωστόσο αυτά που άκουσαν τα αυτιά μας, μας έφτασαν. Υπερσύγχρονο, με όλες τις ανέσεις και πάνω απ’ όλα αναγνωρισμένο από την FIFA.
Προσφυγικό μουσείο και πράσινο γύρω από το γήπεδο
Πέρα από το ποδοσφαιρικό γήπεδο, όλη η πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας θα αλλάξει. Θα πεζοδρομηθούν δρόμοι τριγύρω από το γήπεδο, με πάρκα και πράσινο ενώ ο δρόμος από τον Περισσό μέχρι και τον καινούριο ναό θα γίνει ακόμα πιο ευχάριστος και για τους πεζούς αλλά και για αυτούς που θα έρχονται με αυτοκίνητα καθώς αναμένεται να φτιαχτεί και υπόγειο πάρκινγκ.
Το προσφυγικό μουσείο είχε ακουστεί από τον ίδιο τον Τίγρη και επαληθεύτηκε και πάλι χτες. Θα δημιουργηθεί για να θυμίσει στον κόσμο την ιστορία του πολιτισμού μας, καθώς και των προσφύγων της Κωνσταντινούπολης.
2/10/2013


Σίγουρα η μέρα αυτή θα μείνει και θα γραφτεί στην ιστορία της κιτρινόμαυρης οικογένειας, και η τελευταία της πινελιά θα μπει στο τέλος του 2015 όταν και το έργο θα παραδοθεί στον κόσμο της Ένωσης, άλλωστε σε αυτόν θα ανήκει!
Την μέρα αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα απ’ όλο το δημοτικό συμβούλιο της Φιλαδέλφειας για να ξεκινήσουν τα έργα. Πριν καλά καλά παρουσιαστεί άρτια όλο το έργο, το θέαμα που παρουσιάστηκε χτες έπεισε και τον πιο άπιστο

Πηγή : aek1924.gr