Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΕΤΟ....

...την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013
Το Παράρτημα Κέρκυρας της  Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), η Τομεακή Επιτροπή  Κέρκυρας του ΚΚΕ  και  το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ,  διοργανώνουν
την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, στο Λαζαρέτο,
εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσμένους αγωνιστές του Ελληνικού λαού.

Οι 118 (καταμετρημένοι) εκτελεσμένοι της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που στην πλειοψηφία τους ήταν νέα παιδιά, έπεσαν στο χώρο του Λαζαρέτο κατά την περίοδο του 1947-1949.
    Οι Αγωνιστές αυτοί είχαν κάνει ένα και μοναδικό «έγκλημα»: Αγωνιζόμενοι εναντίον των Γερμανών ναζιστών και των Ιταλών φασιστών στη διάρκεια της κατοχής, διαμόρφωσαν την ακατάσβεστη θέληση για μια Ελλάδα ελεύθερη από ξένες δυνάμεις, μια Ελλάδα της Λαοκρατίας και Δημοκρατίας, πάλεψαν για μια πατρίδα που θα ανήκει στο λαό της. Θέλησαν και μετά τον πόλεμο να κάνουν πράξη τα όνειρα για τα οποία αγωνίστηκαν στην κατοχή.
    Για τις μεταπολεμικές αστικές ελληνικές κυβερνήσεις, τους Εγγλέζους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές που πάτησαν την ελληνική γη αμέσως μετά την αποχώρηση των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών, η παραπάνω στάση ήταν έγκλημα που έπρεπε να τιμωρηθεί με το θάνατο.

Κερκυραίες και Κερκυραίοι

    Η εκδήλωση αυτή δεν είναι ένα απλό μνημόσυνο για τους εκτελεσμένους αγωνιστές. Είναι εκδήλωση μνήμης και τιμής  στους αγώνες του λαού , ιδιαίτερα σήμερα που το δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού δυναμώνει, πρέπει να βροντοφωνάξουμε «τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δε θα πεθάνει μόνος, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ», να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που τον γεννάει.
     Το όραμα των Αγωνιστών της περιόδου εκείνης, για το οποίο έδωσαν και την ζωή τους για μια ελεύθερη πατρίδα για τους πολλούς και όχι για τα συμφέροντα μιας χούφτας εκμεταλλευτών, παραμένει ιδιαίτερα επίκαιρο στις μέρες μας.
     Είναι υποχρέωση του καθενός από μας να παραβρεθεί και να αποτίσει φόρο τιμής σ’ αυτούς τους αγωνιστές που αποτελούν πηγή έμπνευσης και παραδειγματισμού. Υπενθυμίζουν το δικό μας χρέος σήμερα για προσφορά και αυτοθυσία, στάσης ζωής και αξιών, για να είμαστε αντάξιοι συνεχιστές των αγώνων του λαού μας και της ηρωικής πορείας του Κ.Κ.Ε.
Δεν ξεχνάμε! Διδασκόμαστε! Αγωνιζόμαστε!
Καλούμε τον Κερκυραϊκό λαό να δώσει μαζικά  το παρόν στην εκδήλωση τιμής  και αγώνα.