Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΜΑΝΑΒΙΚΟ ΜΕΣΩ...ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ !!!


Εντοπίστηκε κατάστημα-καφετέρια, στην πόλη της Κέρκυρας στο οποίο έπαιζαν φρουτάκια μέσω του διαδικτύου
Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και η προσωρινά υπεύθυνη λειτουργίας του καταστήματος καθώς και ένας παίχτης

Κατασχέθηκαν δώδεκα ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χρήματα, δύο κάμερες και ένας δέκτης εικόνας

Συνελήφθησαν χθες (02.10.2013) το μεσημέρι στην πόλη της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας ...


...τρεις ημεδαποί (δύο άντρες και μία γυναίκα) ηλικίας 45,58 και 53 ετών αντίστοιχα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διενέργειας παράνομων τυχερών παιχνιδιών, της παρεμπόδισης αστυνομικού ελέγχου και της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Αναλυτικότερα κατά την διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, χθες το μεσημέρι σε κατάστημα καφετέρια ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού στην Κέρκυρα, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη εντός του καταστήματος, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών για την διενέργεια παράνομου «διαδικτυακού τζόγου».

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που εντάσσεται στους γενικότερους ελέγχους αντιμετώπισης του παράνομου «τζόγου», διαπιστώθηκε  ότι η 53χρονη προσωρινά υπεύθυνη λειτουργίας του καταστήματος, χειρίζονταν μέσω κεντρικού υπολογιστή (server), την διενέργεια του παράνομου παιχνιδιού «φρουτάκια» και επέτρεπε τον παράνομο στοιχηματισμό στον 58χρονο παίχτη.

Εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 εγκατεστημένοι υπολογιστές, ένας δέκτης εικόνας και δύο κάμερες συνδεδεμένες με σύστημα ελέγχου της εισόδου του καταστήματος, τις οποίες χρησιμοποιούσαν ο 45χρονος και η 53χρονη, προκειμένου να καθυστερήσουν τον έλεγχο από τους αστυνομικούς. Επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.035 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των τριών συλληφθέντων.

Οι τρεις ημεδαποί οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ τα χρήματα που κατασχέθηκαν παραδόθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.