Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ...

...σε Ευρωπαϊκές χώρες, μέσω του αεροδρομίου της Κέρκυρας


Εντοπίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κέρκυρας ο Πολωνικής καταγωγής διακινητής Σύριων μη νόμιμων μεταναστών

Διευκόλυνε τις μετακινήσεις τους ενώ παράλληλα τους προμήθευσε με πλαστά Πολωνικά διαβατήρια και κάρτες επιβίβασης

Εξιχνιάστηκε από Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κέρκυρας ακόμη μια υπόθεση διακίνησης Σύριων μη νόμιμων μεταναστών, από 38χρονο αλλοδαπό Πολωνικής καταγωγής, μέσω του αεροδρομίου της Κέρκυρας Ι. Καποδίστριας.

Ο 38χρονος Πολωνός υπήκοος, συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κέρκυρας, χθες (01.10.2013) το μεσημέρι και όπως διαπιστώθηκε είχε διευκολύνει με σειρά ενεργειών, την απόπειρα δύο αλλοδαπών Συριακής καταγωγής, ηλικίας 24 και 14 ετών, να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Πολωνία.

Οι αστυνομικοί που εντόπισαν τους δύο Σύριους, χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, βρήκαν στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια Πολωνικών Αρχών, καθώς και κάρτες επιβίβασης που τους είχε προμηθεύσει ο 38χρονος Πολωνός.

Σε βάρος του 38χρονου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της διευκόλυνσης εξόδου από την χώρα μη νόμιμων μεταναστών, ενώ σε βάρος των δύο Σύριων που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής επιστροφής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.